Russisk Bryllup: Familieriter Og Moderne Tradisjoner

Russisk Bryllup: Familieriter Og Moderne Tradisjoner
Russisk Bryllup: Familieriter Og Moderne Tradisjoner

Video: Russisk Bryllup: Familieriter Og Moderne Tradisjoner

Video: Russisk Bryllup: Familieriter Og Moderne Tradisjoner
Video: Wedding traditions. Russia 2024, Kan
Anonim

Urbryllupet er veldig langt (flere dager) og komplisert av mange ritualer, setninger og aktive karakterer. Den moderne bryllupsseremonien har blitt mye enklere, men den beholder ekkoet fra de gamle tradisjonene.

Russisk bryllup: familieriter og moderne tradisjoner
Russisk bryllup: familieriter og moderne tradisjoner

Matchmaking-riten som gikk før bryllupet blir nå ofte ignorert. Det hender at en ung mann kommer til å besøke foreldrene til den valgte med gaver og godbiter og ber om hånden til datteren. I sjeldne tilfeller avholdes et karnevalsritual for matchmaking når matchmakeren er sammen med brudgommen. Hun erklærer at "du har varer, vi har en kjøpmann", holder brudens brud (ber henne gå på et gulvbrett for å vise stand, samle mynter fra gulvet - for å vise flid) og brudgommen, arrangerer et bryllup. Som regel utføres rollen som matchmaker av en nær slektning til brudgommens eller brudens familie, eller en fremtidig toastmaster.

Tidligere, på en utdrikningslag, beklaget kjærester, "sørget" en kjæreste som forlot et gratis selskap. Nå er en utdrikningslag en morsom "siste" fest før et behersket familieliv.

Morgenen til bryllupsdagen begynner med ankomsten av brudgommen. På dette tidspunktet skal bruden allerede være kledd i en brudekjole. Dekorert med blomster og bånd, kjører "bryllupstoget" (i den moderne tolkningen en bilkjerne) opp til huset til hennes forlovede. Ved porten eller inngangen blir han møtt av brudepikene sine og løsepenger begynner.

Oftest er løsepenger en rekke oppgaver som brudgommen må fullføre eller "innløse" seieren med penger og gå videre. Hele veien til rommet der bruden venter er en hinderløype, og alle oppgaver er rettet mot å finne ut hvor godt brudgommen kjenner den utvalgte og hvor mye han elsker henne. Til tross for brudgommens suksess, kan det hende han ikke blir ført ut av den virkelige bruden - da må brudgommen enten lete etter bruden eller kjøpe henne ut igjen.

I sjeldne tilfeller blir løsepenger utført av brudens foreldre.

Så er det et lite buffébord: brudens foreldre behandler gjestene, og alle drar til registret for å male eller til kirken for et bryllup. Tidligere ble ringeklokkene ansett som en talisman mot onde ånder, nå er den erstattet av signaler fra bilene til bryllupskortongen. Etter seremonien blir nygifte som går ut på gaten møtt med en tordnende applaus og dusjet med konfetti, rosenblader og ris - et symbol på rikdom og store familier.

Fra registerkontoret bærer brudgommen vanligvis bruden i armene sine, men dette er et ekko av en annen ritual - å bringe bruden i armene inn i brudgommens hus. Denne handlingen hadde et spesifikt magisk formål - å lure kaken. Slik at kaken ikke anser bruden som en fremmed, men behandler henne som en nyfødt som dukket opp i huset uten å krysse terskelen. Nå er denne handlingen ganske enkelt en dekorasjon av ferien og et skjult løfte fra ektefellen om å bære kona i armene hele livet.

Så drar de til "festen" - en høytidelig bankett. Nygifte blir møtt her med et brød og en saltrister: bruden og brudgommen inviteres til å ta en bit brød - det antas at den som biter av et større stykke vil være husets herre.

Under den festlige festen gratuleres de unge og får gaver. Den moderne overgangsritualen til bruden fra foreldrenes hus til brudgommens hus er tregedansen til bruden med faren, i midten som faren overgir jenta til brudgommen, og dansen fortsetter med ham.

En venn - en veldig aktiv deltaker i hele bryllupsfeiringen - blir nå erstattet av "vitner", nærmeste venn (best mann) og brudepiken. Under festen blir gjestene underholdt av en toastmaster eller en vert som gjennomfører morsomme konkurranser.

Anbefalt: