Hva Er Jul

Innholdsfortegnelse:

Hva Er Jul
Hva Er Jul

Video: Hva Er Jul

Video: Hva Er Jul
Video: Lungekoret, Århus "Julesang: Hva`er det der gør jul til noget særligt. 2024, April
Anonim

Julen er en av de mest berømte høytidene i verden. Mange tradisjoner og trekk ved feiringen av denne dagen har blitt samlet rundt den. Alle er viktige og elsket på sin egen måte, men julens hovedbetydning holdes av dens historie.

Hva er jul
Hva er jul

Julehistorie

Evangeliehistorien forteller at en engel kom til Maria med en uvanlig hilsen. Han fortalte henne at hun ventet et barn som ville bli frelser for alle mennesker. Hans navn vil være - Jesus. Til tross for noe forvirring aksepterte Mary det engelen sa til henne, og forventet babyens utseende.

På den tiden gjennomførte herskeren Augustus Caesar en folketelling, og alle måtte registrere seg i byen hvor han ble født. Derfor dro Josef og hans forlovede kone Maria til Betlehem. Det skjedde slik at det ikke var rom på hotellet, og det var på tide for Maria å føde. De måtte stoppe ved fjøset. Jesusbarnet ble født der.

Jesu fødsel ble ikke holdt hemmelig. Engler steg ned fra himmelen til hyrdene som passet på sauene sine, og fortalte dem at Frelseren var født i verden og viste dem hvordan de skulle finne babyen. Hyrdene satte av sted med en gang. Styrestjernen hjalp dem til ikke å miste veien. Hyrdene kom ikke bare for å se Frelseren, de brakte verdifulle gaver til Jesus, og gikk deretter for å dele den glade begivenheten med alle menneskene.

Bilder som illustrerer jul, viser ofte Maria med Jesusbarnet, hyrder og engler som lovpriser Gud. Dette er ikke tilfeldig, for julen er Frelserens verden, Jesu Kristi fødsel.

Anbefalt: