Hvordan Parama Ekadashi Feires

Hvordan Parama Ekadashi Feires
Hvordan Parama Ekadashi Feires

Video: Hvordan Parama Ekadashi Feires

Video: Hvordan Parama Ekadashi Feires
Video: Ekadashi November 2021 | Rama Ekadashi Harivasara and Parana Time| Ekadasi Date & Time in Malayalam 2024, Kan
Anonim

Ekadashi er den ellevte dagen etter nymåne og fullmåne i den hinduistiske kalenderen. Ekadashi-dager er spesielt gunstige for faste. Ekadashi-kalenderen viser alle viktige dager, og de får sine egne navn. Parama Ekadashi i 2012 faller 12. september.

Hvordan Parama Ekadashi feires
Hvordan Parama Ekadashi feires

I følge de gamle Vedaene, begår en som tar menneskelig fødsel, men ikke feirer Parama Ekadashi, selvmord og er dømt til ytterligere gjenfødelse og lidelse. På den annen side gir den rette holdningen til Parama Ekadashi og oppfyllelsen av reseptene for den dagen fordeler som ikke kan telles.

Mangelen på velstand i det nåværende liv antyder at personen tidligere ikke ga almisse, ikke donerte noe til andre mennesker. Ingen anstrengelser vil bidra til å rette opp situasjonen, det eneste alternativet er å feire Parama Ekadashi - på denne dagen kan en person renses for alle synder og motta (fortjener) alt som er nødvendig for livet. I tillegg bringer overholdelsen av alle reglene i Parama Ekadashi den endelige frigjøringen, og fører en person ut av serien av gjenfødsler.

Tradisjon etablerer en streng hellig faste på denne dagen. Det er han som ødelegger alle synder, frigjør fra fattigdom og sykdom. Det er best å avstå fra mat og drikke, men de som av forskjellige grunner ikke kan gjøre det, blir bedt om å spise en gang om dagen uten å unnlate belgfrukter fra kosten. Ikke spis honning, spinat, aubergine.

Det bør tas i betraktning at begynnelsen og slutten av Parama Ekadashi er strengt knyttet til månesyklusene, derfor vil datoene for ferien variere i forskjellige tidssoner. For å faste på denne dagen for å gi de forventede fordelene, må du telle nøyaktig tiden. Det er spesielle dataprogrammer for beregning av tidspunktet for Ekadashi, de kan bli funnet på Internett.

Om natten, med riktig overholdelse av alle prinsippene for høytiden, kan du ikke sove, denne tiden er viet til bønner. Ved å synge Herrens navn og utføre rituelle danser, blir man best frigjort fra synder.

Det er veldig viktig å gå ut av innlegget riktig. Utgangen skjer om morgenen neste dag etter soloppgang. Hvis dette øyeblikket blir savnet, vil ikke Parama Ekadashi bli observert. Faste blir avbrutt ved å spise noe korn - det vil si maten som var strengt forbudt.

Anbefalt: