Hvordan Feires Dagen For Den Eldre?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Feires Dagen For Den Eldre?
Hvordan Feires Dagen For Den Eldre?

Video: Hvordan Feires Dagen For Den Eldre?

Video: Hvordan Feires Dagen For Den Eldre?
Video: Девчонки ЛиС в усадьбе Ляхово. Что мы там нашли и каково состояние усадьбы на 2020 год? 2024, April
Anonim

Eldredagen er en internasjonal høytid, feiret over hele verden. Siden 1991, ifølge avgjørelsen fra FNs generalforsamling, feires den 1. oktober. På denne dagen arrangeres en rekke konserter og festlige arrangementer, mennesker over hele verden gratulerer og hedrer folk fra eldre slektninger.

Hvordan feires dagen for den eldre?
Hvordan feires dagen for den eldre?

Bruksanvisning

Trinn 1

Beslutningen om at den eldre personens dag skulle feires 1. oktober ble tatt på den 45. sesjonen i FNs generalforsamling 14. desember 1990. Den første feiringen, som fant sted på den fastsatte datoen, fant sted i 1991. Først ble høytiden kalt den internasjonale eldredagen, men senere ble ordlyden justert. Det kalles nå den internasjonale dagen for eldre personer.

Steg 2

På den internasjonale dagen for eldre personer arrangeres forskjellige feiringer og festivaler av foreninger for å beskytte eldres rettigheter. Over hele verden prøver de å falle sammen med denne datoen forskjellige veldedighetsfester eller handlinger.

Trinn 3

I 2001 vedtok Russland en resolusjon med tittelen “Om eldreproblemer”. Det ble besluttet å understreke FNs anbefalinger angående feiringen av eldres dag. Det ble besluttet å feire den internasjonale dagen i Russland ved å vedta datoen som ble foreslått av FN 1. oktober. Innenfor rammen av ferien er det foreskrevet å holde forskjellige arrangementer; å utarbeide planen og overvåke deres beholdning, møtes en spesialkommisjon hvert år.

Trinn 4

I følge FNs ønsker bør arrangementene som holdes på eldres dag være rettet mot å få folk til å leve lenger og alderdom for å være mer interessante og mangfoldige. “Livet skal gi tilfredshet og glede i alle aldre” er mottoet til initiativtakerne til De eldres dag.

Trinn 5

I noen skandinaviske land er feiringen av eldres dag så stor at selv den sentrale TV-en endrer programmet og prøver å ta hensyn til ønskene og smakene til alderssegmentet for publikum.

Trinn 6

For å feire en eldres dag med familien din, inviter eller besøk besteforeldre. Du kan presentere noe spesielt velsmakende på bordet, gi gaver, hjelpe til med rengjøring eller gjøre noen andre nyttige og gode gjerninger for dem. Det er viktig at feiringen av dagen til den eldre ikke bare er begrenset til datoen 1. oktober. Pensjonister bør også ta mer hensyn til resten av året - det var med det formål å hjelpe folk til å forstå dette at ferien ble innstiftet.

Anbefalt: