Når Og Hvordan Dekke Roser Til Vinteren I Sibir

Innholdsfortegnelse:

Når Og Hvordan Dekke Roser Til Vinteren I Sibir
Når Og Hvordan Dekke Roser Til Vinteren I Sibir

Video: Når Og Hvordan Dekke Roser Til Vinteren I Sibir

Video: Når Og Hvordan Dekke Roser Til Vinteren I Sibir
Video: Агророгоскоп нарезки и укоренения черенков в октябре 2021 года Плюс способ укоренения осенью 2021 2024, Kan
Anonim

Rosen kalles fortjent blomsterdronningen. Med sine luksuriøse knopper og en uforglemmelig aroma har hun lenge erobret blomsteravlere i nesten alle regioner i Russland. Det er bare, hvis det i de sørlige områdene ganske enkelt kan heles om høsten, er det nødvendig med mer forsiktig pleie i nord og vest for landet. Dette er viktigst i det harde sibiriske klimaet.

Når og hvordan dekke roser til vinteren i Sibir
Når og hvordan dekke roser til vinteren i Sibir

Forbereder seg på vinteren

Før den første frosten begynner, bør plantene løsnes, vannes og behandles med en hvilken som helst desinfiserende blanding: kobber eller jernvitriol, Bordeaux væske. Det er også nødvendig å fjerne alle bladene. Med denne prosedyren vil du forberede blomsten for vinterdvalen, og for det andre, sammen med bladene, fjerne skadedyr og infeksjoner som kan ha samlet seg der.

Beskjæring

Trenger du å beskjære greiner om høsten hvis du gjorde det om våren? Nødvendigvis! Vårbeskjæring utføres for å danne bushen, dens prakt og skjønnhet. Om høsten forfølger den sanitære formål. De grunnleggende reglene koker ned til sletting:

- tørkede skudd;

- skuddene er hvite, de vil fortsatt ikke overleve om vinteren;

- gamle grener dekket med trebark;

- unge uutviklede skudd.

Du må kutte ikke bare gamle busker som har vokst i mer enn et år, men også de som er plantet om våren. Skudd skal kuttes 1, 5 - 2 cm over den allerede hovne, men ikke blomstrende knoppen.

Beskjæreren for arbeid må slipes og behandles med en hvilken som helst desinfiserende løsning. Skjæringsvinkelen er 45 grader. Avskjæringspunkter må også behandles

Shelter timing

Ikke dekk til rosene dine for tidlig, de kan bli mugne eller mugne av overdreven fuktighet. Den optimale tiden anses å være starten på stabile frost på -5 grader. Som allerede diskutert, kan oppvarming skade planter.

Husly

Nær røttene, til en høyde på 15-20 cm, skal det helles en torvhaug. Hvis det ikke er torv, vil jord eller helt tørt sagflis gjøre det. Det bør bemerkes spesielt at mulching med sagflis bare er mulig med full tillit til at fuktighet ikke kommer til dem.

Hvis buskene er små - opptil 50 cm - kan de bare dekkes med grangran, et stykke polyetylen på toppen (dette er i tilfelle uventet vinteroppvarming, slik at smeltevann ikke kommer inn), slik at det puster hull nær bakken, dekk alt med en boks eller boks.

Hvis de venstre grenene er imponerende, kan du legge en vanlig sukkerpose på den, eller helst to, for å skape et luftspalte. Sørg for å sikre dem for ikke å bli blåst bort av vinden. Videre er det også verdt å fylle på grangrener og styrke hele strukturen.

Du kan bruke mini drivhus til ly, men spesiallagde kjegler dekket med flere lag dekkmateriale anses som det beste alternativet. Når de er laget, vil de vare i mange år.

Bilde
Bilde

På våren må du ikke skynde deg å åpne avdelingene dine med en gang. Åpne først endene, og forbered dem deretter gradvis for den lyse vårsolen, og bare åpne dem deretter helt.

Ser du, det er ikke for ingenting at roser kalles dronninger av blomster - de krever også kongelig pleie. Men i lang tid vil de glede deg med ubeskrivelig skjønnhet!

Anbefalt: