Hvordan Muslimer Feirer Bryllup

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Muslimer Feirer Bryllup
Hvordan Muslimer Feirer Bryllup

Video: Hvordan Muslimer Feirer Bryllup

Video: Hvordan Muslimer Feirer Bryllup
Video: Islam 1 bryllup 2024, Kan
Anonim

Islam er en av de eldste religionene i verden. Fra århundre til århundre respekterer muslimer sine tradisjoner hellig. Dette gjelder selvfølgelig også bryllupsseremonien, som i islam kalles "nikah" og holdes i henhold til eldgamle ritualer.

Hvordan muslimer feirer bryllup
Hvordan muslimer feirer bryllup

Selvfølgelig har den moderne livsrytmen og ny teknologi gjort justeringer i livet til selv de mest ortodokse familiene i Islam, men flertallet, om enn formelt, prøver å overholde bryllupskonvensjonene. Så før bryllupet er brudeparet strengt forbudt å være alene, de kan bare kommunisere i nærvær av slektninger. I dette tilfellet kan brudgommen bare se brudens ansikt og hender. Før de offisielt blir brudepar, må de unge imidlertid gjennomgå en forlovelsesseremoni.

Matchmaking

Muslimske gutter og jenter blir ikke alltid kjent med hverandre, ofte velger foreldre en brud til sønnen. Matchmaking seremonien foregår i flere etapper. Først kommer matchmakeren til brudens hus for å se på henne. Så, hvis alt går som det skal, ber budbringere fra brudgommens familie jentas eldste gifte slektning om samtykke til ekteskapet. Hvis du innhenter samtykke, kan du gå videre til neste trinn - utnevnelsen av dagen for fatih (dvs. forlovelse). På samme tid, som et tegn på respekt for brudens slektninger, bringer matchmakere alle slags gaver fra brudgommens familie: smykker, klær, søtsaker, samt penger som en gave til moren som oppdro den fremtidige kone.

Etter at forlovelsen har funnet sted og kalym (brudepris) er betalt, blir bryllupsdatoen diskutert. Kvelden før bryllupet er det vanlig å samle venner og slektninger i brudens hus. Jentene synger, broderer, tilbereder mat og sier avskjedstaler til bruden.

Rite

I muslimsk kultur kalles bryllupsseremonien "nikah". Det må utføres i nærvær av to mannlige vitner, hvorav det ene er jentens verge eller far. Under seremonien forklarer imamen de unge menneskene deres rettigheter og ansvar i familielivet og ber om brudeparets samtykke.

I følge tradisjonen leser imamen videre den fjerde suraen fra den hellige Koranen for bruden, hvorpå ekteskapet anses å være avsluttet. Men det er en detalj: I islam er det ikke vanlig å kysse offentlig, derfor blir en ny union aldri beseglet med et kyss mellom mann og kone.

Brudens antrekk spiller en viktig rolle. Tradisjonelt er kjolen ikke hvit, tvert imot, den er brodert med gull og har et rikt ornament. Samtidig har kjolen nødvendigvis en lang erme og dekker helt brudens kropp slik at ingen kunne se jentas sjarm.

Det er interessant at ifølge islamens kanoner er å drikke alkohol en alvorlig synd, derfor er alkoholholdige drikker fraværende ved bryllup. Dette forhindrer imidlertid ikke gjestene i å ha det gøy fra hjertet.

Det er en funksjon til, faktum er at ifølge Sharia er blanding av kjønn strengt forbudt, derfor sitter menn og kvinner alltid hver for seg. Det er mulig å snakke veldig lenge om et muslimsk bryllup, ritualer og tradisjoner forankret i fortiden. Det er viktig at disse tradisjonene blir nøye bevart og overført fra generasjon til generasjon.

Anbefalt: