Hvordan Island Feirer Sjømannens Dag

Hvordan Island Feirer Sjømannens Dag
Hvordan Island Feirer Sjømannens Dag

Video: Hvordan Island Feirer Sjømannens Dag

Video: Hvordan Island Feirer Sjømannens Dag
Video: Путеводитель по Исландии | Expedia 2024, September
Anonim

Hvert år den første søndagen i juni feirer Island sjømannens dag. Ferien er av stor betydning for staten. Dette er den eneste dagen i året da alle skipene er i havnen og sjømenn kan feire med familiene sine.

Hvordan Island feirer sjømannens dag
Hvordan Island feirer sjømannens dag

Offisielt ble Sjømannsdagen erklært som en helligdag i 1937, da en begjæring fra den islandske sjøfartsforeningen resonnerte med myndighetene. Siden den gang, hver første søndag i juni, har Islands flagg blitt flagget på gatene, noe som bare er typisk for nasjonale feiringer. Til tross for at andelen av sjømenn i sammenligning med resten av øyas befolkning er ubetydelig, prøver alle innbyggere i dette landet å nyte ferien som de har så ærverdige.

Hvert år er feiringen delt inn i to deler: formell og uformell. Innenfor rammen av den første av dem foregår ære for fremtredende sjømenn med priser, medaljer og sertifikater. Som regel mottas ord av takknemlighet av de menneskene i hvis liv det ikke bare er store fangster, men også bragder begått i kampen mot sjøelementet. Det arrangeres mottak for dem og veteranseglerne.

Etter slutten av den offisielle delen av feiringen begynner en storstilt uformell Sea Festival. Dette enorme partiet samler kanskje de aller fleste islendinger. På den kan du delta eller beundre "sjøulvene", som demonstrerer sin dyktighet i å redde drukning, og også holder alle slags seilingskonkurranser. I tillegg er ikke en eneste dag av sjømannen fullført uten rekonstruksjon av sjøkamper osv.

Denne ferien tiltrekker seg turister fra mange deler av verden til øya, fordi den hjelper folk til å oppleve “ånden på Island”, som er så stolt av fiskeindustrien. Vi kan si at fiske faktisk "mater" hele øya. Sjømannens dag ledsages alltid av parader og konserter, sanger og danser, samt sjømat. Utsøkte delikatesser, sammen med vanlig blekksprut og tørket fisk, kan smakes av alle, og skummende øl flyter alltid som en elv på denne festivalen.

Anbefalt: