Hvem Oppfant Verdens Sjokoladedag

Hvem Oppfant Verdens Sjokoladedag
Hvem Oppfant Verdens Sjokoladedag

Video: Hvem Oppfant Verdens Sjokoladedag

Video: Hvem Oppfant Verdens Sjokoladedag
Video: Lille Store Verden - Juleønskets titelsang af Rasmus Seebach 2024, Kan
Anonim

Sjokolade, kjent for menneskeheten i nesten tre tusen år, fortsetter å erobre menneskers hjerter. Kanskje er det ikke mer "internasjonal" delikatesse som er veldig populær blant barn og voksne i forskjellige deler av verden.

Hvem oppfant verdens sjokoladedag
Hvem oppfant verdens sjokoladedag

De bemerkelsesverdige egenskapene til kakaofrukt og frø ble først oppdaget av Olmec-stammen, som var grunnleggerne av den eldste sivilisasjonen i Mellom-Amerika. De stekte kakaobønner og tilsatte vann til dem, og krydret den kalde drikken med chili og nellik. Det antas at stammene til søramerikanske indianere brukte kakaobønner for å telle, og også brukte dem som en monetær ekvivalent.

Sjokolade kom inn i Europa på begynnelsen av 1500-tallet. I lang tid forble det et dyrt produkt som bare aristokrater og velstående borgere hadde råd til. Den viktigste leverandøren av sjokolade i disse dager var Spania, som holdt store kakaoplantasjer i sine mange kolonier. Fram til 1800-tallet ble sjokolade konsumert utelukkende i flytende form.

I 1819 var sveitseren François Louis Cayet den første som fikk kakaosmør, noe som kunne gi sjokolade en solid form. Denne oppdagelsen bidro til spredningen av sjokoladeproduksjon i hele Europa og andre land i verden.

I dag er sjokolade en av favorittbitene til millioner av mennesker over hele verden. Forskere har bevist at noen typer sjokolade er i stand til å sikre det kardiovaskulære systemets normale funksjon. Kakao reduserer betydelig risikoen for ondartede svulster, høysnue, og styrker også menneskets immunitet. I tillegg påvirker mørk sjokolade produksjonen av endorfiner, spesielle humørsvingende hormoner.

Verdens sjokoladedag feires årlig 11. juli. Ideen om å lage denne ferien tilhører franskmennene. Det var i Frankrike massefeiringer viet til sjokolade fant sted for første gang. Etter hvert har denne unge ferien fått stor popularitet i andre europeiske land, som Tyskland, Italia og Sveits.

Sammen med verdens sjokoladedag feires andre høytider dedikert til denne delikatessen. For eksempel feires i USA hvert år så mange som to landsomfattende "sjokoladedager" - 7. juli og 28. oktober.

Anbefalt: