Hvem Oppfant Verdens Venstrehåndede Dag

Hvem Oppfant Verdens Venstrehåndede Dag
Hvem Oppfant Verdens Venstrehåndede Dag

Video: Hvem Oppfant Verdens Venstrehåndede Dag

Video: Hvem Oppfant Verdens Venstrehåndede Dag
Video: Flaggspett Olderbakken 021113 2024, April
Anonim

Verdens venstrehåndede dag feires årlig 13. august. Denne høytiden dukket opp i Storbritannia, men den feires i mange land i verden og holder uvanlige begivenheter til ære for den som er viet til holdningsproblemet til venstrehendte.

Hvem oppfant verdens venstrehåndede dag
Hvem oppfant verdens venstrehåndede dag

I 1990 dukket den venstrehåndede klubben opp i England. Medlemmene av klubben taklet problemet med diskriminering av venstrehendte og drømte om å utrydde det. Faktum er at venstrehåndede ikke ble behandlet veldig bra for mange århundrer siden. I middelalderen kunne slike mennesker bare anklages for hekseri fordi deres venstre hånd var sterkere og behendig enn høyre. I mange tiår ble venstrehåndede skolebarn hardt straffet og tvunget til å skrive med høyre hånd, mens de brøt barns psyke og beskyldte dem åpenbart for underlegenhet. Noen mennesker har møtt diskriminering på jobben. Så den amerikanske politimannen ble sparket fordi han holdt pistolen til venstre, og ikke til høyre, som den burde være. Medlemmer av den engelske klubben var også bekymret for det faktum at ordet "venstre" ofte betød noe djevelsk, ekkelt, ondt i Storbritannia.

I 1992 klarte Venstrehåndsklubben å oppnå et av sine viktigste mål. De opprettet en ferie for venstrehåndede mennesker, og 13. august 1992 ble den avholdt for første gang. Denne dagen var det vanlig å holde forskjellige konkurranser, spill og konkurranser, der det var nødvendig å gjøre alt bare med venstre hånd uten hjelp fra høyre. I tillegg henvendte medlemmene av venstrehåndsklubben seg til selgere, produsentfirmaer, designere osv. ber om produkter som er spesielt designet for venstrehendte. Faktum er at mange gjenstander, fra kaffekverner til datamaskintabeller, er laget for høyrehendte mennesker, og venstrehåndede mennesker er veldig upraktiske å bruke dem.

Også medlemmer av klubben drømte om å oppnå en slags utdanningsreform, hvoretter venstrehåndede på engelskskoler ikke lenger ville bli tvunget til å skrive med høyre hånd. I tillegg ønsket de å eliminere diskriminering som noen venstrehendte har vært utsatt for siden barndommen, siden lærerne lærte dem at de er feil og til og med unormale. Slike berømte venstrehendte mennesker som Einstein, Newton, Nietzsche, Mozart, Marilyn Monroe, Jeanne D'arc, Picasso, Leonardo da Vinci og andre ble nevnt som eksempler. Heldigvis takket være slike hendelser, ble en betydelig forbedring i holdningene til venstre- håndere er allerede oppnådd.

Anbefalt: