Hvordan Velge En Bryllupsfotograf: Grunnleggende Regler

Hvordan Velge En Bryllupsfotograf: Grunnleggende Regler
Hvordan Velge En Bryllupsfotograf: Grunnleggende Regler

Video: Hvordan Velge En Bryllupsfotograf: Grunnleggende Regler

Video: Hvordan Velge En Bryllupsfotograf: Grunnleggende Regler
Video: How to Choose a Wedding Photographer | 7 Simple Tips | Eventswedo 2024, April
Anonim

Spørsmålet om riktig valg av en bryllupsfotograf oppstår før den fremtidige ektemannen og kone vanligvis lenge før feiringsdatoen er satt. Hvis valget av mester er uaktsomt, vil ikke feilen bli rettet lenger, og minnene fra den viktige dagen vil bli ødelagt. Hva bør vi ta i betraktning når du leter etter en person du vil betro til å fange en så viktig og etterlengtet begivenhet?

Hvordan velge en bryllupsfotograf: grunnleggende regler
Hvordan velge en bryllupsfotograf: grunnleggende regler

Det første trinnet er å bli kjent med kandidatporteføljen. Er du fornøyd med kvaliteten på bildene og behandlingen av dem? Du kan sammenligne porteføljer av fotografer i forskjellige priskategorier for å finne ut hva som er riktig for deg. Ikke prøv å spare penger: det er mye konkurranse i denne virksomheten, og mange mennesker som ikke vet hvordan de skal bruke kameraet, legger veldig attraktive priser, men kvaliteten på arbeidet deres overlater som regel mye til være ønsket. En ekte profesjonell vet verdien av sitt arbeid. Du kan vanligvis bli kjent med det ferdige arbeidet på fotografens side på det sosiale nettverket, mange har sin egen nettside. Finn ut hvor mange år fotografen har levert sine tjenester, les anmeldelser av klientene.

Etter at du har valgt flere kandidater, kan du arrangere et møte ansikt til ansikt og diskutere forventningene dine. Hvis fotografen, uten å lytte til deg, begynner å snakke om visjonen sin, ikke tar hensyn til dine ønsker, er det bedre å nekte tjenestene hans. Bryllupet er ferien din, og du bør ikke overskygge det med argumenter om hvordan akkurat fotosessionen skal finne sted. Fotografen skal høre deg, ikke befale deg.

Spør hvor mange bilder du vil motta: som regel vil en profesjonell tilby deg et visst antall behandlede bilder. Å sende deg flere tusen bilder, der det kan være et oppriktig ekteskap, vil bare være en nybegynner som nylig tok et kamera i hånden.

Det er viktig å diskutere når du vil motta de bearbeidede ferdige bildene. Noen ganger kan en fotograf bli for med på behandlingen at du vil se bildene når du har tid til å glemme dem. Det er bedre å diskutere vilkårene på forhånd (for eksempel strengt om en måned).

Spør om mesteren vil arrangere en fotovandring for deg en stund før bryllupet. Profesjonellen gjennomfører vanligvis en foreløpig liten fotosession, som gir ham muligheten til å vurdere hvilke vinkler som passer for deg. En slik tur vil gi deg en utmerket sjanse til å se fotografiets arbeid, samt hvor behagelig det er for deg å samarbeide med ham, fordi en god fotosession er alltid et resultat av samarbeid mellom mesteren og modellen.

Hvis du vil beskytte deg selv og ikke bruke penger på fotografier som ligner på de som er tatt av vennene dine på smarttelefoner og digitale kameraer, anbefales det å inngå en offisiell avtale med fotografen. I dette tilfellet vil du kunne gjøre krav på dårlig utført arbeid. Det er umulig å gjøre dette uten kontrakt.

Disse enkle tipsene vil hjelpe deg med å velge riktig bryllupsfotograf.

Anbefalt: