Hvordan Foreldre Til Unge Møtes

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Foreldre Til Unge Møtes
Hvordan Foreldre Til Unge Møtes

Video: Hvordan Foreldre Til Unge Møtes

Video: Hvordan Foreldre Til Unge Møtes
Video: Digitalt utenforskap blant barn og unge. Ny rapport og debatt - 28.10.21 2024, April
Anonim

Møte de nygifte med foreldrene er et spesielt ritual som symboliserer tradisjonene med familieverdier og forbindelsen mellom generasjoner. For tiden har møteseremonien blitt litt enklere og betydelig transformert, men har ikke mistet all sin fargerikhet og sjarm, symbolsk betydning.

Hvordan foreldre til unge møtes
Hvordan foreldre til unge møtes

Nødvendig

  • - håndklær;
  • - brød;
  • - en sølv salt shaker;
  • - Rose blader;
  • - godteri;
  • - hirse;
  • - ris;
  • - briller;
  • - kjære;
  • - champagne;
  • - et ikon.

Bruksanvisning

Trinn 1

Tradisjonen med å møte unge mennesker har gjennomgått mange endringer, så oftere og oftere blir denne seremonien utført ikke på dørstokken til brudgommens foreldrehus, men på døren til en restaurant, bankettsal eller kafé. Samtidig bør gjestene stille opp i en levende korridor med en vakker rose i hevede hender. På slutten av korridoren blir de nygifte møtt av brudgommens mor, og holder et brød med en sølvsalt, og faren med ikonet til Nicholas Wonderworker eller Guds mor, et håndkle. Brudens far må holde et brett med glass fylt med champagne, mor - en krystallplate med honning og en skje. Vitnene står overfor hverandre (i kort avstand fra foreldrene til de nygifte) og holder et stort malt håndkle i hendene.

Steg 2

Brudgommen må bære bruden gjennom den levende korridoren i armene, mens de inviterte gjestene prikker stien med unge blomster, rosenblader, søtsaker, penger eller ris (du kan bruke hvete eller korn). I følge den gamle troen lover en slik handling velstand, lykke og et langt liv til en ung familie. Når de nærmer seg foreldrene, bør de nygifte bøye seg for beltet og vise respekt. Forresten, på gangen av gangen, kan du ordne noen tester for de nygifte eller stille spørsmål.

Trinn 3

Foreldre velsigner barna sine og gir bort ikonet, gir nyttige råd, uttrykker ønsker. Svigermor presenterer et brød, de unge skal bite av en bit av det og dyppe det i salt, behandle hverandre. Denne gesten symboliserer omsorgen for unge mennesker for hverandre, som de må vise gjennom hele livet. Det er nødvendig å sammenligne de ødelagte brødbitene, hvis mer vil han være eier av familien.

Trinn 4

I følge tradisjonen skal de unge dele brødet mellom alle gjestene, brudgommen deler ut brød til sine slektninger og gjester, og bruden til henne. Noen foreldre fjerner brødet og lar ikke noen berøre det, neste dag tar de det som en donasjon til kirken. Det antas at en slik seremoni lover de nygifte harmoni og fred i huset.

Trinn 5

Svigerfaren kan gi svigerdatteren et brev om at hun med glede ble akseptert i familien deres. Så kommer de unge til moren til bruden, som mater dem honning og ønsker en endeløs bryllupsreise. Brudens far holder frem glass champagne til de unge, som må drikkes til bunns. Tomme briller knuses for lykke, fragmentene bestemmer hvem som blir den første som blir født i familien. Hvis hoveddelen av fragmentene er store - så vent gutten, hvis den er liten - på jenta.

Trinn 6

Brudgommens far binder hendene med et ungt, klargjort håndkle og bringer dem til vitnene. Så de må gå hånd i hånd hele livet sammen. Vitner sprer et håndkle foran bruden og brudgommen, de unge står på det, foreldrene dusjer ungene med hirse for fødselen til avkom, mynter for velstand i huset, søtsaker for et søtt liv. Så løser mødrene opp hendene, og deretter oppbevares håndkleet som et familiearvestykke, og gir det videre ved arv.

Anbefalt: