Russiske Helligdager I

Innholdsfortegnelse:

Russiske Helligdager I
Russiske Helligdager I

Video: Russiske Helligdager I

Video: Russiske Helligdager I
Video: Что Путин предложил в своём обращении к нации 2024, Kan
Anonim

Alle vil slappe av og koble av etter hardt arbeid. I tillegg til offisielle helger og høytider har innbyggere i Russland en utmerket mulighet til å slappe av i løpet av uken. Offisielle helligdager er dager da russere har råd til å unnslippe sin rutine. Hvilke helligdager venter Russland i 2019?

Russiske helligdager i 2019
Russiske helligdager i 2019

Til tross for at antall helligdager ikke sammenfaller med offisielle helligdager, kan innbyggere i Russland uansett alltid ha det flott. Vanligvis foregår forestillinger, messer, konkurranser og andre lyse arrangementer på det sentrale torget i byen.

Når lørdag eller søndag sammenfaller med en helligdag, betyr det at fridagen blir utsatt til neste virkedag som følger ferien. Den russiske føderasjonens regjering kan utsette enhver ferie for å bruke helgene rasjonelt. Hvis ferien for eksempel falt på tirsdag, kan mandag gjøres arbeidsløs. De fleste kontorene og de offisielle etablissementene er stengt i disse dager, men shopping- og underholdningssentre fungerer som vanlig, mange enda lenger, i henhold til en spesiell tidsplan for disse dagene.

Liste over helligdager 2019

Til minne om innbyggerne i landet er listen over helligdager ganske forankret. Det eneste du må ta hensyn til er det forskjellige antall fridager og de spesifikke datoene for fridagene, siden de ofte forskyves. For eksempel varierer nyttår, seiersdag, vår og arbeidsdag ofte i antall hviledager. 8. mars kan innbyggerne hvile i to eller tre dager, avhengig av dagen selve ferien falt. I 2019 er det 247 virkedager, samt 118 helligdager og helger.

Bilde
Bilde

Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO) og Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) har bekreftet at Russland er en av de mest arbeidende nasjonene i verden og rangerer sjette på den offisielle rangeringen. Arbeidsuke er som regel 40 timer, totalt for året - 1980 timer. For det første er Mexico, hvor arbeidstiden per år - 2250. Innbyggerne i Tyskland jobber minst - 1370 timer per år. USA er i midten: 1790 timer i året. I Kina har innbyggerne offisielt to ukers ferie i året; det er ingen ferier i landet.

De lyseste høytidene

Avhengig av region og by, vil måten ferien holdes også variere. Vanligvis feires høytidene i store byer i Russland (Moskva, St. Petersburg, Krasnodar, Kazan) levende: de kan til og med sendes på lokal TV.

De lyseste høytidene inkluderer: nyttår, Russland-dagen, seiersdagen. I byen kan innbyggerne finne underholdning etter deres smak, og på slutten av dagen nyte å se fyrverkeri i selskap med familie og venner.

Russlands dag er en av de viktigste høytidene. Fram til 2002 ble det kalt annerledes: dagen for vedtakelsen av erklæringen om statsoverhøyhet i Russland. Ferien regnes med rette som den yngste, siden den bare har blitt feiret siden 1990 (dagen for den første kongressen for folks varamedlemmer i RSFSR). I det øyeblikket ble erklæringen vedtatt, og overherredømmet i Russlands grunnlov og dets lover ble proklamert, og landet fikk også et nytt navn - Den russiske føderasjonen. Ferien fikk sitt nåværende navn 1. februar 2002 med ikrafttredelsen av den nye arbeidskoden i Russland.

I Moskva er feiringen spesielt levende. Museumreservatene "Tsaritsyno" og "Kolomenskoye" er aktivt vert for mange arrangementer og forestillinger fra lokale kreative team. Gatene i byen er allerede dekorert med flagg og russiske symboler. Presidenten for Den russiske føderasjonen overrekker statspriser og priser, og holder også en tale for folket. På kvelden gratulerer Den røde plass innbyggerne i landet med et kraftig fyrverkeri.

Ferien 9. mai kan ikke ignoreres. Seiersdagen er en av de mest ærverdige høytidene i Russland og SNG-landene. De viktigste tradisjonene for denne høytiden de siste årene har blitt:

  1. Distribusjon av St. George-bånd som et symbol på forbindelsen mellom generasjoner og minnet om den store seieren;
  2. Skolebarn og studenter besøker veteranene fra den store patriotiske krigen. Folk legger overalt blomster og kranser ved monumenter;
  3. Du kan besøke en rekke konserter og arrangementer viet til denne dagen. Forberedelse starter vanligvis 3 måneder i forveien;
  4. Teatergrupper, studenter, frivillige organiserer mange arrangementer med militært tema;
  5. Medlemmer av Immortal Regiment-bevegelsen i hver by i Russland går i en kolonne med fotografier av slektningene deres som ble berørt av den store patriotiske krigen.
Bilde
Bilde

Ferier i regionene i Russland

Vanligvis velger fagpersonene i Russland uavhengig noen høytider. I regioner der muslimer bor i større grad feires det for eksempel høytider: Kurban-Bayram og Uraza-Bayram. Folket i Yakutia hviler i "Ysyakh" - en hedensk høytid til ære for den første sommerdagen og gjenfødelsen av naturen. Datoen er alltid annerledes: 10.-25. Juni. I Buryatia og Kalmykia feirer innbyggerne "Tsagan Sar" eller buddhistfeiring, noe som betyr starten på det nye året og den offisielle begynnelsen av våren. Derfor finner ferien sted i begynnelsen av mars.

Nyttårsferie

De lengste og mest etterlengtede høytidene faller på nyttår: I 7-8 dager kan innbyggerne i landet slappe av, delta på byarrangementer og arrangere miniferier for seg selv. I Kina varer for eksempel nyttår en uke, men om våren, og er en del av ferien. Siden de ansatte ikke har offisiell permisjon.

Bilde
Bilde

1. - 5. januar - Nyttårsferie

Tidligere feiret folk nyttår 1. september. Men Peter 1, med tanke på ulempene i forholdet til Europa, utstedte et dekret om at folket skulle feire nyttår fra dagen for fødselsdagen til Gud-mennesket. Dato - 1. september har offisielt blitt historie.

Tradisjonelt dekorerer familier nyttårsaften et juletre, bytter gaver, går ut på landsbygda for å lade opp med behagelige følelser. Nyttårstalen av statsoverhodet noen minutter før nyttår er en tradisjonell begivenhet sett av nesten alle innbyggere i landet.

7. januar - Kristi fødsel

En av de viktigste ortodokse høytidene i Russland. Dagen er viet til fødselen av Jesus Kristus. De troende respekterer spesielt tradisjonene på denne dagen. Om natten, i kirker, holdes gudstjenester, folk tar plass i kirker på forhånd.

I tillegg til offisielle helligdager feires det også høytidsdager i Russland: Medisinsk arbeiders dag (tredje søndag i juni), trafikkpolitidag (3. juli), idrettsutøverens dag (andre lørdag i august), byggmesterens dag (andre søndag i August) og andre. Ferier er i utgangspunktet satt til en bestemt dag i måneden, vanligvis en fridag.

Anbefalt: