Himmelfest I Kina

Himmelfest I Kina
Himmelfest I Kina

Video: Himmelfest I Kina

Video: Himmelfest I Kina
Video: Hammerskins – Das geheime Neonazi-Netzwerk | Doku 2024, Kan
Anonim

Celebration of Heaven i Kina kalles også tilbedelsesdagen til skytshelgen for ormer og insekter. Det feires årlig på den sjette dagen i den sjette månemåneden. Å feire himmelen er en av de gamle kinesiske tradisjonene som har overlevd den dag i dag.

Himmelfest i Kina
Himmelfest i Kina

Celebration of Heaven er en numerologisk viktig høytid, siden den er direkte relatert til tallet 6. I østlig astrologi symboliserer dette tallet elementene på jorden, hardt men fruktbart arbeid for en bonde, velstand og lykke. I tillegg, siden kulten av himmelen har vært den viktigste i Kina i mange århundrer, blir tallet 6 ansett som sentralt i østlig numerologi.

På dagen for himmelens feiring ber kineserne til gudene om ikke å sende skadelige insekter som ødelegger avlinger og skader mennesker og kjæledyr. For å kvitte seg med skadedyr, rengjør kineserne denne dagen om morgenen i flere timer grundig sine hjem, låver og vaskerom, vasker klær, fumgerer alle ting med spesiell røkelse, vasker kjæledyr og bader seg selv. Det antas at dette vil bidra til å utrydde skadelige insekter eller drive dem ut av hjemmet.

På samme tid, på dagen for himmelens feiring, ber kineserne gudene om gunstige insekter for å gi dem mer inntekt. Dette gjelder spesielt silkeorm. For å støtte sine bønner dekorerer folk hjemmene sine med en rekke produkter laget av silke. De antas å gjøre bønn mye mer effektiv. For å vinne gudenes gunst gjør kineserne også symbolske ofre. Spesielt brenner de papir og spesiell røkelse.

Tradisjonelt, på denne dagen, etter slutten av en grundig rengjøring, samles hele familien ved bordet. Det arrangeres en spesiell rituell middag, hvor det serveres dumplings tilberedt etter en spesiell oppskrift. Velstående mennesker slakter også husdyr og tilbereder ferskt kjøtt til lunsj. Det er viktig å huske på at drap på dyr ikke er et offer, siden kineserne mener at himmelens Gud, den mest ærverdige av alle gudene i dette landet, er barmhjertig og ikke krever blod.

Anbefalt: