Som Røde Halvmåne-dagen Feires

Som Røde Halvmåne-dagen Feires
Som Røde Halvmåne-dagen Feires

Video: Som Røde Halvmåne-dagen Feires

Video: Som Røde Halvmåne-dagen Feires
Video: 11 сентября приколите булавку к одежде, легко и быстро добьетесь победы в любом деле 2024, April
Anonim

Et av de største humanitære samfunnene i verden er Det internasjonale Røde Kors, Red Crescent Movement. Hensikten er å beskytte menneskers helse og liv, lindre menneskelig lidelse, forsvare menneskelig verdighet, spesielt i landene i Midt-Østen og under væpnede konflikter.

Som Red Crescent Day feires
Som Red Crescent Day feires

8. mai feirer menneskeheten den internasjonale dagen for Røde Kors, Røde Halvmåne. Denne hendelsen holdes på bursdagen til grunnleggeren av bevegelsen, Jean-Henri Dunant, som samlet alle frivillige som hjalp de sårede på slagmarkene på 1800-tallet.

I 1863 grunnla Dunant Den internasjonale komiteen for Røde Kors og Røde Halvmåne (ICRC), som først fikk sitt offisielle navn i 1928. Denne bevegelsen er ikke en helhet. Den inkluderer 187 nasjonale samfunn, Den internasjonale føderasjonen av Røde Kors og Røde Halvmåne, og Den internasjonale Røde Korskomiteen (ICRC). Hver bevegelse har sin egen juridiske status og utfører sine funksjoner, men de grunnleggende prinsippene er de samme for alle organisasjoner.

I Russland, under feiringen av den internasjonale dagen for ICRC, og til ære for 145-årsjubileet for det russiske Røde Kors, Røde halvmåne, holdt 15. mai, ble den tradisjonelle aksjonen "Vårmåned av godhet" avholdt, inkludert å hjelpe funksjonshemmede barn, eneforelderfamilier og store familier, holder veldedige konserter etc.

Til ære for ICRC-jubileet la de ansatte i Røde Kors et minnesmerke "Russlands Røde Kors" (med frøplanter av prydbusker og trær). Smuget ble plantet ikke langt fra Akademicheskaya t-banestasjon. Handlingen deltok av representanter for ICRC og International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies. Alle deltakerne på arrangementet mottok suvenirbånd og spesiallitteratur.

Til ære for 145-årsjubileet for ICRC i Russland, utgav FSUE Publishing and Trade Center Marka en postkonvolutt “Russian Red Cross 145 år. Til tjeneste for barmhjertighet og humanisme. " Et slikt samarbeid mellom det russiske ICRC og forlagssenteret "Marka" er en effektiv og massiv "Røde Kors" propaganda av ideene om humanisme og barmhjertighet.

Anbefalt: