Hvordan Berømme Julen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Berømme Julen
Hvordan Berømme Julen

Video: Hvordan Berømme Julen

Video: Hvordan Berømme Julen
Video: PROFETEN IBRAHIM AS - with English sub 2024, Mars
Anonim

Kristi fødsel er en av de mest ærverdige høytidene i kristendommen. Dessuten faller den for katolikker 25. desember, og for ortodokse - 7. januar. Forskjellen på 13 dager ble dannet som et resultat av at med den sovjetiske makten kom den gregorianske kalenderen (den såkalte nye kronologistilen) i Russland, og hele katolsk bispedømme, greske katolikker og protestanter fortsetter å overholde den julianske kalenderen (gammel stil).

juledagens sakrament
juledagens sakrament

Bruksanvisning

Trinn 1

Som kjent fra historien feiret ikke de første kristne denne høytiden, vi skylder utseendet til de kristne i Egypt, og innen 4. århundre e. Kr. denne skikken har spredt seg overalt. Den russiske tradisjonen med å feire jul ble dannet som et resultat av innføringen av de kristne prinsippene som grekerne førte til urfolks hedenske festligheter til ære for solguden (Kolyada), hvor ærbødighetsdatoen falt akkurat den 25. desember. Herfra dukket de strålende berømte sangene opp som har overlevd den dag i dag. Christmastide falt i perioden 25. desember - 6. januar, og ble ledsaget av tradisjonell juletidsformue (fordi ifølge legender, under vintersolverv, åpner portene mellom de synlige og usynlige verdenene).

Steg 2

Jul i Russland ble også kalt "vinterpåske", og ble kalt for å feire gjenfødelsen og fornyelsen av sjelen. Hele nattetjenesten begynte med en høytidelig guddommelig liturgi som kunngjorde Frelserens fødsel og ga Skaperen ære, både av engler i himmelen og av mennesker på jorden.

Trinn 3

Hvert hus ble dekorert med et juletre som et symbol på "evig" liv, og et festbord ble dekket til ære for slutten av seks ukers storfaste.

Trinn 4

Kvelden før jul begynte festligheter. Mummere gikk rundt i gatene, sang julesanger, forherliget Kristus.

Trinn 5

Barn, krøpet i små flokker, gikk fra hus til hus og sang julesanger, resiterte dikt og bønner. Eierne ga dem sjenerøst med rundstykker og pepperkaker, og de voksne ble invitert til bordet.

Trinn 6

Foreldre fortalte barna sine historier om fødselen av Jesusbarnet, overså dem med korn som et symbol på overflod.

Trinn 7

Om morgenen gratulerte folk hverandre med jul og arrangerte folkemoro: ridning i troika, kaneturer, leke "is", snøballer, "fisk", "sildring" osv. De elsket også knyttnevekamper og agnende okser og bjørner.

Trinn 8

Buffunene ga teaterforestillinger, på juletemaer, der det gode absolutt triumferer over det onde, i det generaliserte bildet av Gogol-egenskapen. Alt dette har overlevd den dag i dag, og endret formen litt for å tilfredsstille moderne skikker.

Trinn 9

Dermed klarte den fargerike russiske sjelen uforståelig å kombinere dype hedenske røtter sammen med de kanoniserte kirkeseriene.

Anbefalt: