Hvordan Og Når Julen Feires

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Og Når Julen Feires
Hvordan Og Når Julen Feires

Video: Hvordan Og Når Julen Feires

Video: Hvordan Og Når Julen Feires
Video: Как привлечь деньги в дом: приметы на богатство 2024, April
Anonim

Julen er en av de internasjonale høytidene. I forskjellige land feires det ikke bare på forskjellige datoer, men feires også på sin egen måte. Men i ethvert land der julen feires, gir folk gaver.

Hvordan og når julen feires
Hvordan og når julen feires

Bruksanvisning

Trinn 1

I Storbritannia er jul en stor familieferie. Alle samles under taket til foreldrenes hus innen 25. desember, gir gaver, ser på familiealbum og spiser tradisjonelle retter. Den viktigste juleretten er kalkun. Den serveres med stikkelsbærsaus. Den viktigste festlige desserten er en spesiell kake (pudding) der forskjellige dekorative gjenstander plasseres. Disse små tingene forutsier skjebnen det neste året til den som får det. En mynt, for eksempel, betyr rikdom, en hestesko betyr lykke til, og en ring betyr et bryllup. Hus i England er dekorert med kristtorn og misteltein i julen, hvis en mann og en kvinne er under mistelten, må de kysse.

Steg 2

Hellas, selv om det er et ortodoks land, feirer jul med Europa 25. desember. Dette er en av landets favorittferier. Det feires med hele familien. Jordens frukt plasseres på høytidelig bord. Vanligvis er dette frukt, fiken, nøtter … Men hovedretten, som i England, er kalkun. Selv i Hellas lager de søtsaker på forhånd - kurabie-informasjonskapsler, honningkaker, søtsaker og kandiserte frukter, som erter voksne og barn med aromaen.

Trinn 3

I Italia er både nyttår og jul anerkjent som de deiligste dagene. Familier kommer sammen, bytter gaver og husker morsomme familiehistorier. Det italienske bordet er dekorert med fiskeretter, ravioli og milanesisk kake. Det er mange fiskeretter på bordene, spesielt i de sørlige regionene i Italia. Troende italienere deltar på julemesser i katedraler, paven leder messe i Vatikanets viktigste katedral. På julaften arrangerer byene tradisjonelle teaterforestillinger kalt nativity scene. Fødselsscenen betegner en hule. Forestillingene skildrer miraklet med utseendet til spedbarnet Kristus. Lignende forestillinger finner sted på skoler, i kirker og til og med på gatene.

Trinn 4

For finnene er jul uten tvil hovedferien. De forbereder seg på det på forhånd - dekorere huset, rydde opp og kjøpe gaver. Julen begynner her den første av de fem søndagene før selve julen. Nyttårsdekorasjoner er installert på gatene, i butikker og offentlige steder, og det holdes konserter. Før julaften plasseres juletrær i hus, lys tennes på dem. Skiver for fugler legges på gatene. På julaften samles familier, besøker kirkegårder og tenner høye lys på de kjære. Noen familier går til gudstjenester klokka fem om kvelden, andre ser det på TV.

Anbefalt: