Når Vil Kunngjøringen Av Den Hellige Jomfru Maria I

Innholdsfortegnelse:

Når Vil Kunngjøringen Av Den Hellige Jomfru Maria I
Når Vil Kunngjøringen Av Den Hellige Jomfru Maria I

Video: Når Vil Kunngjøringen Av Den Hellige Jomfru Maria I

Video: Når Vil Kunngjøringen Av Den Hellige Jomfru Maria I
Video: Finale - Maria - Gjennom sorga går en sang 2024, April
Anonim

Annonseringsdagen for de aller helligste Theotokos er en av de tolv store (tolv) ortodokse kirkens helligdager. Den er viet til begivenheten som er beskrevet i Lukasevangeliet. Denne dagen kom erkeengelen Gabriel til jomfru Maria for å fortelle henne om den forestående fødselen til Jesus Kristus.

Når vil kunngjøringen av den hellige jomfru Maria i 2015
Når vil kunngjøringen av den hellige jomfru Maria i 2015

Litt historie

Kristne begynte å feire festen for kunngjøringen av de aller helligste Theotokos i eldgamle tider. Det var allerede kjent om det i det tredje århundre. De gamle kristne kalte denne høytiden annerledes: Undfangelsen av Kristus, begynnelsen på forløsningen, Kristi forkynnelse, forkynnelsen av engelen til Maria. Det moderne navnet på denne ferien ble gitt bare i det syvende århundre.

Navnet på denne kirkeferien betyr bokstavelig talt "gode, gode nyheter".

Når kunngjøringen feires

Annunksjonen av de aller helligste Theotokos tilhører kategorien ikke-forbigående høytider, det vil si at den har en konstant dato - 7. april (25. mars, gammel stil). Denne datoen ble endelig satt i midten av det syvende århundre. Det er nøyaktig ni måneder unna datoen for feiringen av Kristi fødsel, som faller 7. januar. Følgelig feires kunngjøringen i 2015 7. april.

Når kunngjøringen feires

På høytiden før høytiden leses Liturgien til St. John Chrysostomos i ortodokse kirker. Dette gjøres vanligvis på kveldstjenesten. Dette etterfølges av en våken hele natten, som begynner med Great Compline. Dette kalles tjenesten etter middagen.

Hele natten våken er en kombinasjon av tre tjenester samtidig - Great Compline, Matins og First Hour.

På høytidsdagen, under den høytidsgudstjenesten, utføres en spesiell rite om brødbrytingen, hvoretter den velsignede nådige vinen og brødet deles ut til sognebarnene.

I det førrevolusjonære Russland fant et veldig rørende ritual sted - på kunngjøringen frigjorde folk fugler fra sine garn og bur. Denne skikken ble gjenopplivet igjen i 1995. Nå fremføres den i mange russiske kirker. Så på denne dagen, etter den festlige liturgien i Bebudelseskatedralen i Kreml i Moskva, løslater patriarken sammen med barna og presteskapet hvite duer. De symboliserer Den hellige ånd.

Kunngjøring av de aller helligste Theotokos: hva som kan og ikke kan gjøres

Å utføre husarbeid på denne ferien blir sett på som en stor synd. Det er forbudt å sy, strikke, veve, jobbe i hagen. Også på denne dagen kan du ikke gre håret, klippe håret og ta på deg rene klær. I følge populær tro skal du ikke låne ut penger til kunngjøringen, ellers kan du gi din velstand og lykke sammen med dem. Generelt sett er det bedre å avstå fra enhver ny virksomhet og andre foretak på denne dagen.

De som holder fasten har lov til å ta med fisk og kaviar i kostholdet sitt på denne ferien. Det er også lov å drikke vin på kunngjøringen.

Anbefalt: