Når Er Dagen For Den Hellige Treenighet (pinsen) I

Innholdsfortegnelse:

Når Er Dagen For Den Hellige Treenighet (pinsen) I
Når Er Dagen For Den Hellige Treenighet (pinsen) I

Video: Når Er Dagen For Den Hellige Treenighet (pinsen) I

Video: Når Er Dagen For Den Hellige Treenighet (pinsen) I
Video: Израиль | Святая Земля | Фавор - гора Преображения Господня 2024, Kan
Anonim

Holy Trinity Day er en kristen høytid med en rik historie. Det begynte å bli feiret i stor skala bare etter Russ dåp, takket være innsatsen til Sergius av Radonezh. I 2019 faller den ortodokse treenigheten 16. juni og sammenfaller med den katolske.

Når er dagen for den hellige treenighet (pinsen) i 2019
Når er dagen for den hellige treenighet (pinsen) i 2019

Den hellige treenighets dag: høytidens historie

Holy Trinity Day er en stor kirkeferie. Det symboliserer ærbødigelse og anerkjennelse av enheten til Gud Faderen, Frelserens Sønn og Den Hellige Ånd. Ferien begynte å bli feiret ved begynnelsen av kristendommens fødsel. En viktig dag samlet apostlene seg i lysrommet, og Den hellige ånd steg ned over dem i form av flammetunger som skinte, men som ikke brant. Dette skjedde på den femtiende dagen etter henrettelsen av Kristus. Den hellige ånd ga apostlene makten og evnen til å snakke på forskjellige språk. Dette gjorde det mulig for dem å bære de gode nyhetene rundt om i verden og fortelle folk om Frelseren.

Bilde
Bilde

Trinity i 2019

Trinity er en høytid som ikke har en fast dato. Det faller på et annet antall hvert år. Bare ukedagen forblir uendret. Treenigheten feires alltid på søndag, den femtiende dagen etter påske. Av denne grunn kalles det også pinsen.

For å finne ut når ortodokse kristne feirer treenighet, må du telle 49 dager eller 7 uker fra påske. I 2019 ble påsken feiret 28. april. Trinity faller 16. juni. I dette tilfellet sammenfaller den katolske høytiden med den ortodokse pinse. Katolikker vil også feire ferien 16. juni.

Bilde
Bilde

Hvordan treenighet feires

I den moderne verden feirer folk treenigheten i stor skala. Noen ortodokse tradisjoner er tett sammenvevd med hedensk kultur. Troende rengjør huset på forhånd, noe som symboliserer begynnelsen på et nytt liv. Lørdagen før pinse er det vanlig å forberede og minnes avdøde slektninger. Gudstjenester holdes i kirker. Det er spesielt viktig denne dagen å feire druknet og alle de som ikke døde ved sin egen død.

Det er ingen tradisjonell søndagsliturgi om Trinity. Den erstattes med en høytidsgudstjeneste. Etter middagstjenesten finner Vespers sted, som ledsages av bønner som forherliger Den Hellige Ånd som har kommet ned til jorden. På pinsedag er det vanlig å dekorere templer med grønne grener av bjørk og lønn. Gulvet er dekket med urter og malurt. Prester har på seg smaragdfargede kapper for høytidsgudstjenesten.

Bilde
Bilde

På Trinity er det vanlig å innvie bjørkegrener eller urter. De kan plasseres hjemme ved siden av ikonene eller andre steder. Det antas at de innviede grenene beskytter innbyggerne i huset. Tørkede urter kan tilsettes te. Dette er spesielt nyttig for mennesker som ønsker å bli helbredet for sykdommer.

I gamle dager på treenigheten forberedte folk kost til badet, og jentene vevde kranser og lurte på deres forlovede. Det var nødvendig å legge en krans på hodet og forsiktig, uten å berøre den med hendene, senke den ned på overflaten av reservoaret. Det ble antatt at en krans som fløt bort i alle retninger forutsa et tidlig ekteskap. En senket krans er en forkynner.

Bilde
Bilde

I moderne byer og tettsteder på Trinity holdes festlige festligheter og messer. Etter tradisjon, etter å ha besøkt tempelet, må du definitivt spise et stykke brød. I gamle dager tørket folk brødbiter og tilførte deretter smuler i deigen til bryllupspai, slik at de nygifte livet var lykkelig.

Du kan ikke jobbe for Trinity. Forbudet gjelder også svømming i vannforekomster. I følge en gammel tro drar havfruer på denne dagen turister i vannet. Pinse er en flott dato for matchmaking og enhver ny begynnelse.

Anbefalt: