Blir 31. Desember En Fridag

Innholdsfortegnelse:

Blir 31. Desember En Fridag
Blir 31. Desember En Fridag

Video: Blir 31. Desember En Fridag

Video: Blir 31. Desember En Fridag
Video: The Moment in Time: The Manhattan Project 2024, April
Anonim

I følge loven varer januarferien i Russland fra 1. januar til 8. januar - og dette er vanligvis nok til å feire nyttårets komme og feire jul. Men hva med den siste dagen i det utgående året, 31. desember - er han en fridag eller en arbeider? Denne saken ble vurdert av Statsdumaen i juni 2015.

Blir 31. desember en fridag
Blir 31. desember en fridag

Hvorfor trenger du en fridag 31. desember

Spørsmålet om hvorvidt den siste dagen i året skulle gjøres til en fridag, ble tatt opp til behandling av LDPR-varamedlemmer. Nå er offisielt 31. desember en arbeidsdag, selv om det er en strekk å kalle det det. Mange organisasjoner de siste dagene i desember "slipper" sine ansatte for å forberede seg på ferien, noen tar et par dager på egen regning for å gå på tur og feire nyttår ikke på veien, på et hvilested. Og de få som tilbringer 31. desember på arbeidsplassen, tenker som regel ikke så mye på jobb som på den kommende ferien. Dette "hvilte" det liberale demokratiske partiets varamedlemmer.

Forfatterne av lovforslaget foreslo å "skifte" nyttårsferien med en dag, og flytte dagen fra 8. januar til 31. desember. Etter deres mening vil dette skape en "positiv følelsesmessig bakgrunn" i landet og gjøre det lettere å forberede seg på ferien.

Statsdumaens arbeidskomité støttet imidlertid ikke ideen om å gjøre 31. desember til en fridag og anbefalte at lovforslaget ble avvist ved førstebehandlingen.

Hvorfor tross alt 31. desember er en arbeidsdag

Mikhail Tarasenko, første stedfortreder i arbeidskomiteen, mener forfatterne av lovforslaget så på situasjonen for overfladisk. Han mener at 31. desember bør forbli en arbeidsdag, for innen første nyttår skal alle økonomiske beregninger for den gamle allerede være gjennomført. Og hvis du gjør denne dagen til en høytid, så skal alle menneskene som må gå på jobb denne dagen, i følge loven betale dobbelt lønn.

I tillegg minnet Mikhail Tarasenko om at 31. desember offisielt betraktes som en dag før ferien, når arbeidsdagen reduseres med en time. Etter hans mening er dette ganske nok for forberedelsene før ferien.

I spørsmålet om 31. desember er en fridag eller en arbeidsdag, ble det altså satt en annen kule. Den siste dagen i året er fortsatt en arbeidsdag, og ifølge loven kan russere bare stole på at de vil kunne forlate arbeidet en time tidligere.

Anbefalt: