Hvilke Høytider Feires 25. Desember

Innholdsfortegnelse:

Hvilke Høytider Feires 25. Desember
Hvilke Høytider Feires 25. Desember

Video: Hvilke Høytider Feires 25. Desember

Video: Hvilke Høytider Feires 25. Desember
Video: SOUTH PARK PHONE DESTROYER DECEPTIVE BUSINESS PRACTICES 2024, Mars
Anonim

Ikke tell kirken og verdslig høytid feiret daglig av representanter for forskjellige bekjennelser og nasjonaliteter. Imidlertid falt en av de mest ikoniske høytidene i den kristne verden 25. desember.

Katolsk jul feires 25. desember
Katolsk jul feires 25. desember

Jul hos katolikker

Den mest bemerkelsesverdige og kanskje den mest berømte høytiden, som feires 25. desember, er Kristi fødsel. I motsetning til ortodokse kristne feirer katolikker fødselen av Guds sønn nettopp i slutten av desember, og denne dagen regnes offisielt som en ikke-arbeidsdag og åpner for en hel serie med fridager.

Interessant, ifølge den gregorianske kalenderen er 25. desember også dagen for vintersolverv, som regnes som bursdagen til det nye året. Romerne organiserte for eksempel nattfester og høytider på denne dagen for å feire ankomsten av det nye året.

Katolikkene bestemte nettopp Kristi fødselsdag til dagen for vintersolverv, faktisk forblir dagen for Kristi fødsel ukjent og anses å være beregnet vitenskapelig.

Tradisjonelt tilegner katolikker ferien til messe, og avsluttes med en familiemiddag. Barnas teaterforestillinger, scener fra Bibelen knyttet til fødselen av Guds sønn, og selvfølgelig gaver til nære venner og slektninger regnes som en integrert del av ferien blant europeerne.

I butikker og butikker begynner salgstidspunktet to uker før 25. desember; Juletrekollaps arrangeres ofte på torgene i europeiske byer, hvor du kan kjøpe nyttårsutstyr. I store byer, før jul, åpner mobile fornøyelsesparker med mange karuseller og attraksjoner, som både barn og voksne besøker.

Solstice i Russland

Ikke alle vet at desember 25 også er en høytid - siden antikken ble denne dagen feiret som dagen for Spiridon Solstice, en helgen som for sine gjerninger ble tildelt den spesielle guddommelige gaven å helbrede syke. Hele livet viet ministeren for kulten Spiridon til læren om fromhet og tjeneste for troende.

Navnet "Solstice" oppstod ikke ved en tilfeldighet, fordi det er 25. desember at solen, ifølge forklaringene til slaverne, blir til sommer og forlater vintersesongen. Denne dagen ble enhver form for arbeid ansett som en stor synd, og derfor viet innbyggerne i landsbyene 25. desember til festligheter, turer til sine slektninger, samt fortelling.

Landsbyboerne så nøye på vinden: det ble antatt at hvis vinden skifter flere ganger i løpet av dagen, vil bosetningen ha en rik høst. Men det ble ikke akseptert å juble eller hilse på brudgommen denne dagen.

Kinesisk grunnlov

Den østlige naboen har også ferie 25. desember. I Kina er det den offisielle fødselsdatoen til hovedloven - grunnloven. Det var dette dokumentet som fikset det demokratiske systemet i republikken og brakte det nærmere flertallet av siviliserte moderne land. Begynnelsen i 1946 begynte landet med den største befolkningen i verden å bli betraktet som en demokratisk republikk og tok en kurs mot moderne økonomisk og sosial utvikling.

Anbefalt: