Hva Er "Hundedager"

Hva Er "Hundedager"
Hva Er "Hundedager"

Video: Hva Er "Hundedager"

Video: Hva Er
Video: En Pingles Dagbok 4 - CD1 (Lydbok) 2024, Kan
Anonim

Zoroastrianisme er en av de eldste religiøse læresetningene, som stammer fra territoriet til dagens Transkaukasiske land, Iran og Afghanistan. Kalenderen til tilhengerne av denne religionen inkluderte høytider og sorgdager knyttet til den. "Hundedager" er en av de fire årlige fastene til zoroastrierne.

Hva
Hva

I følge Zoroastrianismens lære, etter inkarnasjonen av vår verden av den vise Herren, Ahura Mazda, invaderte den all ødeleggende ånden til Angra Mainyu med horder av hans assistenter - devaene - den. Først prøvde han å ødelegge brannen, men dette kunne ikke realiseres, brannen begynte bare å bli ledsaget av røyk. Så knuste han himmelen og rommet under den, forvandlet jorden til en ørken, vanhelliget vannet, gjorde det bittert og uegnet til å drikke, ødela det første treet - Haomu, det første dyret - oksen Efhodat og mannen - Gayomart. Ahura Mazda med lysets krefter restaurerte alt, men denne hendelsen markerte slutten på skapelsens æra og verdens vår, og begynnelsen på æraen med å blande lys og mørke i hver skapelse, der vi nå lever.

Til minne om slaget mellom alle elementene mot Angra Mainyu (eller Ahriman), var det en av fire årlige faste i den gamle iranske kalenderen. Den ble utnevnt på den tiden da solen passerer fra andre til syvende grad i dyrekretsen konstellasjonen Kreft. I vår kalender tilsvarer denne tiden perioden 23. til 28. juni. Faste minner om hvordan den vise Herren, den ene etter den andre, erobret elementene fra mørkets krefter og ga dem vakter for beskyttelse. Disse vaktene er hunder. Elementet av ild, det eneste som forblir ubesmittet, tilsvarer 1 ° kreft - det er bevoktet av en rev eller en brennende hund. Skyts of the sky (Cancer 2 °) - himmelsk hund eller ravn. Det jordiske elementet (kreft 3 °) er beskyttet av en hund. Det mest urene var vannelementet, som fremdeles er bittert i havene. Dens verge er en bever, en vannhund, og på tidspunktet for faste tilsvarer dette elementet 4 ° kreft. Planter (5 °) blir bedt om å beskytte vaskebjørn, dyr (6 °) - Mongoose og mennesker (7 °) - Pinnsvinet.

Derfor ble faste kalt "hundedager" og disse dager regnes som sorgdager. Den symbolske betydningen av faste er beskyttelsen av elementene mot mørke krefter og rensing av tanker, som en måte å rense verden rundt oss på. Det er bemerkelsesverdig at ikke bare zoroastriere, men også romerne foretrakk å vente i disse dager på en rekke aktiviteter, og til og med oppløste senatet for en ferie - Caniculus, med navnet stjernebildet Hundene til hundene.

Anbefalt: