Ferier, Viktige Begivenheter, Minneverdige Datoer, Som Feires 26. Mai

Innholdsfortegnelse:

Ferier, Viktige Begivenheter, Minneverdige Datoer, Som Feires 26. Mai
Ferier, Viktige Begivenheter, Minneverdige Datoer, Som Feires 26. Mai

Video: Ferier, Viktige Begivenheter, Minneverdige Datoer, Som Feires 26. Mai

Video: Ferier, Viktige Begivenheter, Minneverdige Datoer, Som Feires 26. Mai
Video: 14 сентября день перемен, загадай любую сумму денег. Напиши желание, исполнится до конца года 2024, April
Anonim

26. mai i kalenderen er merket som navnet på flere ortodokse helgener: Alexander, Vasily, Sergei, George (Yegor og Yuri), Efim, Irina og Olga. Den sekulære kalenderen antyder å feire flere interessante høytider denne dagen.

Russiske forretningsmenn feirer sin profesjonelle ferie 26. mai
Russiske forretningsmenn feirer sin profesjonelle ferie 26. mai

Forretningsferie

Den viktigste offisielle høytiden 26. mai er dagen for russisk entreprenørskap. Det ble nylig lagt til listen over helligdager. Russlands president signerte det tilsvarende dekretet høsten 2007, og noen måneder senere begynte de å feire det. Vanligvis holder forretningsmenn og offentlige organisasjoner som forener dem runde bord, konsultasjoner, seminarer og utstillinger 26. mai, utveksler erfaringer eller bare organiserer en hyggelig ferie for kolleger.

For første gang ble gründeraktivitet i vårt land legalisert tilbake i Sovjetunionens dager. I 1986 ble til og med loven "Om individuell arbeidsaktivitet" vedtatt.

Retten til å drive virksomhet er nedfelt selv i den russiske føderasjonens grunnlov. Det er sant at så langt i dette området er det mange vanskeligheter, inkludert de som er forbundet med byråkrati. Derfor anser en rekke sosiale aktivister introduksjonen av dagen for russisk entreprenørskap som et for tidlig tiltak.

Redde snøleoparden

I Altai feires dagen for snøleoparden 26. mai. Denne økoferien er viet til et dyr som er på randen til utryddelse i dag. Snøleopopopulasjonen har falt til to hundre på grunn av krypskyting. Pelsen på snøleoparden, som disse kattene også kalles, skinner vakkert med perle og røykfylte nyanser og er veldig dyr. Den barbariske utryddelsen av leoparder truer med å forlate verden uten denne dyrearten i fremtiden.

På leoparddagen lager unge Altai-folk vanligvis håndverk, tegner veggaviser og sceneforestillinger med temaet å redde snøleoparder. Og til og med gjester fra andre land kommer til Altai-festivalen 26. mai.

Jeg elsker hesten min …

En annen høytid 26. mai er uoffisiell, men veldig søt. Det er hestens dag. Det er ingen spesielle feiringer ved denne anledningen, selv om eierne av stallen og personalet på racerbanene noen ganger arrangerer konkurranser eller bare møter til hestelskere. De fleste av dem mener at Horseman's Day er en god grunn til å behandle kjæledyrene sine med gulrøtter eller epler. Dessuten er hestene fremdeles veldig nyttige for mennesker i disse dager. For eksempel for barn med cerebral parese er hippoterapi en sjanse til å styrke kroppen fysisk og få positive følelser fra å kommunisere med et godmodig dyr.

Hvis ikke alle disse grunnene til å gjøre denne dagen til en ferie inspirerer, bør du være oppmerksom på de historiske datoene som mai generelt er rik på. 26. mai 1761 oppdaget Mikhail Lomonosov at det er en atmosfære på Venus, og i 1768 beordret Katarina II å reise et monument over Peter I, som Pushkin senere skulle kalle "The Bronze Horseman".

I følge den nasjonale kalenderen 26. mai - Lukerya Komarnitsa. Overfloden av mygg på denne dagen lover en høst av sopp og mygg - bær.

I tillegg, i 1868, 26. mai, fant den siste offentlige henrettelsen sted i England, i 1947 ble dødsstraff forbudt i Sovjetunionen (selv om avgjørelsen ble kansellert tre år senere).

Anbefalt: