Når Herrens Forvandling I

Innholdsfortegnelse:

Når Herrens Forvandling I
Når Herrens Forvandling I

Video: Når Herrens Forvandling I

Video: Når Herrens Forvandling I
Video: Herrens veje | DR1 2024, Kan
Anonim

Transfigurasjonen av Herren er en tolvårig kirkeferie, som ortodokse troende feirer 19. august. Blant folket kalles det vanligvis Apple Frelser.

Når Herrens forvandling i 2019
Når Herrens forvandling i 2019

Transfigurasjon av Herren: høytidens historie

Transfigurasjonen av Herren er en av de største høytidene i kirken. Den har en rik historie. Bibelen beskriver hvordan Jesus en gang kalte sine tre disipler, Johannes, Jakob og Peter, til Tabor-fjellet for å be. Mens mesteren ba, sovnet de. Etter å ha våknet, så disiplene at Jesus ble forvandlet og ble helt annerledes. Han strålte overalt, var kledd i hvite klær. I kristendommen symboliserer Transfigurasjonen den uendelige kjærligheten til Guds Sønn til mennesker.

Da Jesus snakket med disiplene, oppstod en snøhvit sky over dem, og etter at synet var forsvunnet, sa Kristus til apostlene at han ville dø, og hans død ville sone for hele menneskehetens synder. Da Jesus kom tilbake fra fjellet, beordret han å samle epler og innvie dem.

Transfigurasjon av Herren i 2019

Transfigurasjonen av Herren feires årlig 19. august. I Russland er denne høytiden kjent som Apple Saviour. Den er rik på kirke- og folkeskikker, tegn. Interessant, ifølge Evangeliet, fant den hellige begivenheten sted førti dager før påske, men den ortodokse kirken feirer forvandlingen i august. I følge en versjon kan dette avviket forklares med et ønske om å unngå alvorlighetsgraden av Great Lent. Men Apple Spas faller fortsatt på antakelsen raskt.

Ferietradisjoner

Transfigurasjonen av Herren er nært knyttet til både kristne ritualer og moderne tradisjoner. Kirken forbereder seg til ferien på forhånd. I alle kirker natt til 19. august arrangeres en nattvåkning. Deltakelse fra troende i Matins er også obligatorisk. Ved Herrens forvandling er det vanlig å bruke hvite klær som et symbol på det guddommelige lyset som opplyste Tabor-fjellet.

På høytid blir det utført et kors i kirker, som tilbedes av alle sognebarn. Tradisjonelt bør innhøstingen helliggjøres denne dagen. Tradisjonelt bar folk druer til kirken, men i Russland modnes ikke druer på dette tidspunktet, derfor har epler blitt et symbol på Herrens forvandling. De blir ført til kirken for å takke Gud for innhøstingen og motta velsignelser.

Til tross for at ferien faller på antakelsesfasten, kan du ikke bare servere frukt, men også fisk på bordet. Tradisjonelt spiser de denne dagen forberedelser som husmødre gjør for vinteren. Folk behandler hverandre og tar de innviede eplene til sine pårørendes graver.

Transfigurasjonen av Herren er ledsaget av festlige festligheter og runde danser. Slike tradisjoner har blitt bevart i noen landsbyer og til og med byer den dag i dag. Det er en rekke tegn som folk absolutt bør ta hensyn til. På ferie bør du spise et eple for å være sunn og glad. Du må også behandle en fattig person med frukt, ta initiativ på egen hånd. Du kan ikke krangle om Herrens forvandling. Konfliktene som brøt ut denne dagen lover å bli langvarig.

I samsvar med folkelige tradisjoner er hard fysisk arbeid forbudt på Apple Spas, du kan ikke gjøre håndarbeid. Før Herrens forvandling anbefales det ikke å smake på epler, druer, pærer i hagen. Det er også tegn knyttet til været. Hvis været er tørt og varmt på ferie, vil vinteren også være varm. Hvis storkene ikke fløy bort før Apple-frelseren, vil det være varmt om høsten, vinteren vil være sen, og våren vil være kald og langvarig.

Anbefalt: