Russisk Badebehandling

Russisk Badebehandling
Russisk Badebehandling

Video: Russisk Badebehandling

Video: Russisk Badebehandling
Video: Russisk ubåtkaptein på «fisketur» // Russian submarine captain goes «fishing» 2024, Kan
Anonim

Den terapeutiske effekten av varm damp på kroppen til en syk person har vært kjent siden antikken. I avhandlingen til den gamle greske legen Hippokrates ble det antydet at vitalitet gjør det mulig for en person å takle enhver sykdom alene, og dampbadet lar deg indikere retningen. I følge historikere gikk slike forferdelige sykdommer som pesten og koppene, som krevde hundretusener av menneskeliv i middelalderens Europa, forbi det gamle Russland nettopp på grunn av russernes kjærlighet til badet.

Russisk badebehandling
Russisk badebehandling

Nesten alle sykdommer i det gamle Russland ble kurert ved hjelp av bad og vannprosedyrer. I et russisk bad ble brudd reparert, massasje ble gjort. Det er kjent at prosedyrer etter urtete har en gunstig effekt på hjertets, nyrene, mage-tarmkanalen, generell herding av kroppen og styrker immunforsvaret. Et så bredt spekter av helbredende effekter av det russiske badet er forbundet med et damp "slag" som skiller det fra alle andre vannprosedyrer som er kjent i verden.

Ved å plaske vann eller medisinsk buljong på de varme steinene på ovnen får vi damp. Når damp inhaleres, som trenger dypt inn i kroppen, under påvirkning av lufttemperatur (60-90 ° C) og høy luftfuktighet når 90%, blir lungene renset og blodstrømmen akselereres. Samtidig svetter en person raskt, og metabolske prosesser akselereres i kroppen. Som et resultat av disse prosessene fjernes de såkalte toksinene og belastningen på nyrene reduseres. Kapillærene i huden utvides på grunn av intens blodsirkulasjon, og eliminerer overbelastning i kroppens dyp.

Slik behandling er effektiv for sykdommer i lungesystemet, forebygging av forkjølelse. Ved artrose og leddgikt har varmen fra det russiske badet en helbredende effekt på leddene. Selvmassering med kost og vaskeklut forbedrer tilførselen av blod til muskler, ledd og leddbånd og gjør huden fast og glatt. En utmerket gymnastikk for alle fartøyer er å helle kaldt vann, vekselvis med besøk til dampbadet. I tillegg til sin helseforbedrende effekt lindrer det russiske badet følelsen av tretthet, og er en uvanlig effektiv behandling for stress og utmattelsessyndrom.

Badprosedyrer hjelper til med å forynge huden, øke elastisiteten og lindre hudplager. For at badekaret skal være nyttig, må du følge visse regler. Du kan ikke dampe på tom mage etter overspising ved høye temperaturer. Det er forbudt å konsumere alkohol. Når du kommer inn i dampbadet, må du skylle deg selv, men i intet tilfelle vaske deg med såpe, og du kan heller ikke vaske håret. For å unngå heteslag, bør det brukes en hette over hodet.

Anbefalt: