Hvordan Er Ramadan I Tyrkia

Hvordan Er Ramadan I Tyrkia
Hvordan Er Ramadan I Tyrkia

Video: Hvordan Er Ramadan I Tyrkia

Video: Hvordan Er Ramadan I Tyrkia
Video: Ramadan Mubarik 🌙 Hva er Ramadan? 2024, April
Anonim

Hvert år i Tyrkia avholdes den hellige høytiden til Ramadan, som nesten alle innbyggere er tidsbestemt til. Denne hundre år gamle tradisjonen blir observert i hele den islamske verden, men hvert land feirer denne høytiden på sin egen måte. I Tyrkia feires Ramadan spesielt levende, det er ikke bare en streng rask, men også gjensidig hjelp mellom mennesker, åndelig renselse, enestående generøsitet, hvile og underholdning.

Hvordan er Ramadan i Tyrkia
Hvordan er Ramadan i Tyrkia

Ramadan er den niende måneden i den muslimske kalenderen. Den islamske kalenderen består av tolv måne måneder og har 354 (355) dager. Basert på solkalenderen forskyves datoene i den muslimske kalenderen hvert år ti dager fremover. Fra dette beregnes den hellige høytiden til Ramadan.

Hovedhendelsen til høytiden er faste, som varer i hele den hellige måneden, i tretti dager. I løpet av denne tiden avholder alle muslimer seg fra å drikke, spise, ta medisiner, røyke og ha sex fra daggry til solnedgang. Fasten ender om kvelden, slik at muslimer kan spise og drikke til neste morgen.

Under Ramadan skal folk bli distrahert fra kroppens behov og tilfredsstillelser, konsentrere seg fullstendig om Gud og deres sjel, lære seg selvkontroll og tålmodighet. Faste handler også om å føle hvordan underprivilegerte og sultne føler seg, og forstå verdien av alt du har og tar for gitt.

I Tyrkia, lenge før Ramadan begynte, begynner forberedelsene til ferien. For det første utføres en generell rengjøring i arbeidskontorer og leiligheter, kjøp gjøres for å forberede en middag for å bryte fasten. Samtidig bør man ta hensyn til situasjonen til de fattige, som blir hjulpet av naboer, slektninger og staten. Det er retter som er karakteristiske eksklusivt for Ramadan - pide (flatbrød med nigella), gyllach (melkedessert).

Gjestene er ment å bli invitert til en middag med middagsraske; husdørene, ifølge den gamle tradisjonen, forblir ulåste i tilfelle uventede gjester ankommer. Alle kan plutselig bli med på middagen, uavhengig av status og religion - en indikator på at klasseskille ikke eksisterer i det tyrkiske samfunnet. Morgenen til Ramadan begynner med et måltid før soloppgang, slik at innbyggerne ikke sover, det er spesielle heraler som vekker alle med høye sanger og banker en stor tromme.

Men ikke bare tilbedelse og mat utgjør hellig Ramadan, denne høytiden er også forbundet med et rikt kulturliv, som er basert på troens og Guds tjeneste. Det er verdt å nevne mahyu - lette inskripsjoner hang mellom minareter i moskeen. De skildrer kloke ord og forskjellige tegninger, deres glans suppleres med kanonskudd som varsler Iftars komme, noe som betyr at du kan starte kveldsmåltidet ditt.

Om kvelden rusler folk gjennom byen, der det holdes ulike musikalske møter, forestillinger og teaterforestillinger. Skyggeteater Karagez og Khajivat, tradisjonelt gateteater Orta oyunu - alt dette er veldig spennende for barn og voksne. Tyrkerne gjør sitt ytterste for å bevare denne kunsten i sin originale og intakte form.

Anbefalt: