Hvordan Er Lærerdagen I India

Hvordan Er Lærerdagen I India
Hvordan Er Lærerdagen I India

Video: Hvordan Er Lærerdagen I India

Video: Hvordan Er Lærerdagen I India
Video: Шпицберген - самый северный город на Земле 2024, Kan
Anonim

Lærere i India har alltid vært ansett som en av de mest respekterte medlemmene i samfunnet. De blir fortsatt behandlet med stor respekt, fordi de ikke bare gir barna ny kunnskap, men også former deres fremtidige livssyn. For å hylle folket i dette yrket feirer India lærerdagen hvert år.

Hvordan er lærerdagen i India
Hvordan er lærerdagen i India

Hvert år 5. september gratulerer innbyggerne i India lærere med deres profesjonelle ferie. På denne dagen hører lærerne takknemlige ord fra elevene og foreldrene for kunnskapen og ferdighetene de deler under arbeidet, for hardt arbeid og stort ansvar, som er en integrert del av yrket deres.

På lærerdagen tok indiske skolebarn og studenter på seg høytidelige klær og skyndte seg for å gratulere lærerne sine med denne viktige høytiden. De gir dem blomster og hjemmelagde gaver, arrangerer konserter og setter på interessante forestillinger. Ulike konkurranser og konkurranser om ulike emner holdes blant lærere og studenter. Det arrangeres sportsturneringer, festkvelder og andre morsomme aktiviteter.

For å styrke forholdet mellom studenter og lærere avholdes ofte en selvstyre-dag på lærerdagen. Som i Russland bytter indiske studenter ut sted med lærerne sine og underviser i åpne leksjoner. For å behage læreren forbereder de fleste elevene seg nøye på en så utfordrende oppgave.

Det er bemerkelsesverdig at lærerdagen i India sammenfaller med bursdagen til en av de beste lærerne og offentlige personene i landet - Sarvepalli Radhakrishnan. I mange år underviste han ved ledende universiteter i India, og fra 1962 til 1967 ledet han landet som president og gjorde mye for utviklingen.

I løpet av livet gjennomførte Radhakrishnana reformer som har hjulpet mange innbyggere til å motta en allsidig utdanning av høy kvalitet. Og samtidig protesterte han mot den eurosentriske tilnærmingen til vitenskap og forsvarte hjemlandet sitt rett til sin egen historie og filosofi. Det er ikke overraskende at folket i India fremdeles husker ham med respekt. Til ære for ham og alle lærerne i landet ble denne høytiden etablert.

Anbefalt: