Hvordan Er Ridderturneringen I Oria

Hvordan Er Ridderturneringen I Oria
Hvordan Er Ridderturneringen I Oria

Video: Hvordan Er Ridderturneringen I Oria

Video: Hvordan Er Ridderturneringen I Oria
Video: LV-Live 7 - Ridderturneringen 2024, Kan
Anonim

Ridderturneringen er et spennende syn. Modige krigere kledd i rustning, vakre damer som ser på duellen i spenning, og middelaldermusikk frakter deg til middelalderen. Hvis du vil oppleve det - gå til byen Oria om sommeren.

Hvordan er ridderturneringen i Oria
Hvordan er ridderturneringen i Oria

Oria er en liten befestet by i Puglia-regionen, som ligger på hælen på den italienske halvøya. Selve arkitekturen og atmosfæren på dette stedet bidrar til å organisere en stor ridderturnering her hvert år. Den historiske festivalen, holdt i august, implementerer dekretet fra 1225 om prosesjoner og ridderturneringer, vedtatt av Federico II.

Tradisjonelt begynner arrangementet med en festlig prosesjon av festivaldeltakere i fargerike middelalderske drakter, akkompagnert av musikk. Dette hjelper gjestene på festivalen å stupe inn i fortidens atmosfære, forberede seg på harde kamper og uhemmet moro som absolutt vil følge videre.

Det mest populære skuespillet på festivalen er selvfølgelig selve ridderturneringen. Edle menn samles på slagmarken og kjemper i henhold til gamle regler. Poeng tildeles krigere for vellykkede streik og å ha kastet en motstander fra hesten sin. Den raskeste, smidigste og mest modige fighter blir vinneren. Riddere, kledd i rustning fra middelalderen, går inn på slagmarken og kjemper mot hverandre, mens deres hjerter og tilskuere, grepet av spenning, ser på den brutale duellen. Selvfølgelig vil alle deltakerne forbli i live, men skuespillet kommer ikke mindre spennende ut.

Den historiske festivalen består ikke bare av ridderdueller. En middelaldermesse har satt opp sine fargerike telt, hvor gjestene kan se på håndverkere som selger husholdningsartikler fra en svunnen tid og kjøpe originale suvenirer. Teaterforestillinger holdes, i likhet med de som ble holdt i middelalderens Italia. Gjennom hele festivalen kan gjestene høre på original musikk og forfriske seg med middelalderske retter som blir tilberedt over ilden.

Anbefalt: