Hvor Og Når Du Skal Plukke Bær

Hvor Og Når Du Skal Plukke Bær
Hvor Og Når Du Skal Plukke Bær

Video: Hvor Og Når Du Skal Plukke Bær

Video: Hvor Og Når Du Skal Plukke Bær
Video: Ladybug og Chat Noir og deres barn. Eventyr om natten fra Marinette Miraculous 2024, Kan
Anonim

I Russland er det mange bær, som de sier, for enhver smak. Men for å høste en god innhøsting av bær, spise dem i rikelig med fersk eller forberede deg til fremtidig bruk, må du vite hvor de vokser, når de modnes.

Hvor og når du skal plukke bær
Hvor og når du skal plukke bær

Kanskje den mest duftende villbæren er vill jordbær. Den har utmerket smak og gir en utmerket syltetøy. Jordbær vokser i overflod på kantene av bjørk, blandede og barskoger, i blader og skråninger, og foretrekker en ganske tørr pod-podzolic jord. Den finnes også i skogen mellom trærne, men mye sjeldnere fordi den elsker belysning. Det tåler ikke overdreven fuktighet i det hele tatt, derfor vokser det ikke i sump.

Modningstiden til skogjordbær avhenger av de spesifikke klimatiske forholdene i et bestemt område. På det meste av det europeiske territoriet i Russland kan du begynne å samle det fra de første ti dagene i juni, samlingen varer vanligvis to til tre uker.

Tranebær, derimot, føles bra i sumpene, og det er derfor de høstes der. Denne mørkerøde sure bæren har mange fordeler: den inneholder mange vitaminer (spesielt vitamin C), andre nyttige stoffer, avkok har en tonisk og febernedsettende effekt. Den berømte tyttebærsaften er veldig velsmakende. Tranebær høstes fra midten av september til begynnelsen av oktober.

Lingonberry er en mindre, tett burgunder-rød bær, ofte med en hvit tønne. Dette er en veldig sunn bær. Et avkok av tyttebærblad er bra for nyresykdom, bær er gunstig for revmatisme, tuberkulose. Soaked lingonberry er et flott tilbehør til kjøtt, fjærfe, fisk. På grunn av den høye konsentrasjonen av et naturlig konserveringsmiddel - benzoesyre - ødelegger ikke dette bæret lenge. Samle den fra andre halvdel av august til begynnelsen av september i barskog og torvmyrer.

Blåbær er også ekstremt nyttige. Den blir spist fersk, revet med sukker, syltetøy og gelé tilberedes av den. Det har en gunstig effekt på synet, eliminerer forstyrrelser i mage-tarmkanalen, sykdommer i munnhulen. Blåbær vokser i barskog, torvmyr, noen ganger i fjellskråninger; de høstes i juli-august.

Selvfølgelig må vi ikke glemme skogbær. Selv om bærene er mindre enn hagebærene, er de også smakfulle og aromatiske. Bringebær har febernedsettende virkning, normaliserer stoffskiftet. I mange regioner i Sibir er skogbærbær lange og veldig tette. Derfor, lokalbefolkningen, plukker bær, snakker høyt, av og til banker på metallgjenstander: både for ikke å miste hverandre, og for å skremme bjørnen, som også elsker å feire på dette duftende bæret. Høstedatoer for skogbær bringes i slutten av juli - begynnelsen av august.

Anbefalt: