Hvordan Feire Jul I Andre Land

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Feire Jul I Andre Land
Hvordan Feire Jul I Andre Land

Video: Hvordan Feire Jul I Andre Land

Video: Hvordan Feire Jul I Andre Land
Video: Как живёт Новак Джокович, сколько он зарабатывает и тратит на благотворительность 2024, April
Anonim

Jul er en høytid som forener hele den kristne verden. Og det har ikke noe å si når den feires, den tjuefemte desember eller den syvende januar, er troen på ankomsten av en frelser i verden en av menneskehetens lyseste følelser.

God jul
God jul

Bruksanvisning

Trinn 1

I Holland begynner julestemningen å sveve i luften allerede i november. De begynner å selge oliebollen-smultringer overalt. Selve julen feires her i to dager: den tjuefemte desember er den "første julen", den tjuefemte er den "andre jul". I Holland antas det at på jul snakker dyr og vann blir til vin. Som alle kristne i verden, deltar nederlenderne i gudstjenesten, og samles deretter ved festbordet.

Steg 2

Tyskerne, som forbereder seg til jul, pynter juletreet. Det er fra dem vi lånte denne tradisjonen. I tillegg pynter de boligene sine med trevinduer med stearinlys, kranser av blader; de setter en liten krybbe nær huset til minne om Kristi fødsel. Etter festgudstjenesten kommer Der Weihnachtsmann til huset og bringer gaver under nyttårstreet. Familielederen inviterer alle til bordet ved å ringe en bjelle. Et julebord her er utenkelig uten godt kjøtt og vin.

Trinn 3

I Italia, før begynnelsen av det nye året, er det vanlig å kvitte seg med gamle unødvendige ting. Julen i Italia er annerledes ved at det ikke er en gammel skjegget mann som bringer gaver hit, men La Befana, hans kvinne. Munter italienere gjør enhver ferie til en fest. På italienernes julebord, dumplings, søte boller, utstoppa, ål.

Trinn 4

I England er det vanlig å feire jul i foreldrehjemmet, dekorert med grener av kristtorn og misteltein. En forutsetning er gaver, et festbord. På bordet på denne dagen står tradisjonell kalkun og pudding, og te og konjakk fra drikke. Te serveres med en festlig kake, der det i tradisjonen settes forskjellige gjenstander som symboliserer rikdom og lykke til. Vel, alle kjenner skikken med å kysse under en misteltein.

Trinn 5

Bulgarer kaller jul for Koleda, og Dyado Koleda erstatter den russiske julenissen. Akkurat som bestefaren vår, gir han gaver til alle. Det ligner på den russiske og Koleduvane-skikken. Som alle bulgarere prøver de å ikke være alene denne kvelden. Og feire det med familie eller venner.

Trinn 6

I Hellas, til tross for at det er et ortodoks land, feires julen 25. desember. Grekerne feirer det med sine familier ved et festbord, hvor hovedretten er kalkun, i tillegg kreves frukt og nøtter. Stek til jul honningkjeks melomakaroni.

Anbefalt: