Hva Du Skal Gi Til Dåp

Innholdsfortegnelse:

Hva Du Skal Gi Til Dåp
Hva Du Skal Gi Til Dåp

Video: Hva Du Skal Gi Til Dåp

Video: Hva Du Skal Gi Til Dåp
Video: Har du en vond hemmelighet? - Informasjonsvideo om overgrep mot barn 2024, April
Anonim

Dåp er en viktig fase i en persons liv. Det spiller ingen rolle om et barn eller en voksen blir døpt, det gjør en stor forskjell i fadderbarnets liv. Derfor må dåpsgaver velges med omhu.

Hva du skal gi til dåp
Hva du skal gi til dåp

Hva er vanlig å gi for barnedåpen?

De tradisjonelle gavene til babyer er sengetøy, tepper og en rekke leker. Det er bedre å ikke gi klær som gaver, ettersom barn vokser ut av det for fort. På den annen side, hvis mulig, kan du gi en pen kjole eller bluse. For å understreke viktigheten av arrangementet som en åndelig og intim prosess, kan du lage en gave med egne hender. Dette er spesielt viktig for de som skal bli gudmødre og gudfedre.

Det er også vanlig at faddere gir gaver. Vanligvis gir gudsønnens foreldre dem skjerf eller sjal for å vise helsehjelp.

Hvis du har en forkjærlighet for håndarbeid, broder du bønnen til gudsønnen på et håndkle eller teppe. En slik gave vil glede foreldrene til babyen når den blir presentert og barnet når han vokser opp. Slike gaver følger mennesker gjennom hele livet.

Du kan lage et leketøy. Sy en myk, klutbjørn eller lag en skraller, pyramide eller terninger ved hjelp av verktøy. Hvis du nærmer deg denne prosessen med kjærlighet og tålmodighet, kan resultatet bli mer enn imponerende.

Hvis du ikke har tid eller mulighet til å lage gaven selv, spør foreldrene dine hva de vil godta. Vanligvis er dette barnestoler, lekegrinder, hengende karuseller og mye mer. Hvis du ikke er gudfaderen til en baby, kan du gi alle slags baby ting.

Det regnes som god form å gratulere fadderens foreldre med denne høytiden. Du kan bestille blomsterlevering eller en stor gavekurv med søtsaker eller frukt. Det er veldig viktig at det ikke er alkohol i en slik kurv.

Hva skal jeg gi en voksen til dåp?

En person som har bestemt seg for å bli døpt i voksen alder, kan få alle de samme tradisjonelle tingene - et ikon for helgenen som de døpte, et brystkors, en dåpsskjorte. Voksne er spesielt glad i gaver som ble laget med egne hender. Derfor vil en skjorte brodert ved mansjetter og krage være ideell.

Hvis du ikke har tid til å lage en fullverdig gave med egne hender, fester du et postkort du laget selv til gaven.

Hvis du vil gi en voksen noe mindre intimt og religiøst, velger du gensere, hatter eller til og med votter. Det viktigste er at du legger hånden din til å lage disse tingene.

Vanligvis, etter dåpen, følger et stort festbord. Det er ikke noe sted for alkohol på en slik feiring. En utmerket og uvanlig gave kan være en samovar, takket være at gudsønnen vil kunne behandle alle sine gjester med sterk velsmakende te.

Anbefalt: