Hva Er Yogini Ekadashi

Hva Er Yogini Ekadashi
Hva Er Yogini Ekadashi

Video: Hva Er Yogini Ekadashi

Video: Hva Er Yogini Ekadashi
Video: Йогини Экадаши 2024, Kan
Anonim

I hinduismen antas det at materiell eksistens forurenser sjelen, forårsaker lidelse. De vediske skriftene lover åndelig oppløftelse og renselse mens de overholder religiøse prinsipper. Ekadashi-dager regnes som de beste dagene.

Hva er Yogini Ekadashi
Hva er Yogini Ekadashi

På sanskrit betyr eka en og dashi ti. Det vil si at Ekadash er den ellevte dagen i hver månemåned i den hinduistiske kalenderen etter fullmåne og nymåne.

Dagene til Ekadashi regnes som de mest passende dagene for innstramming. Overholdelse av Ekadashi er foreskrevet i de vediske skrifter, ikke bare for å rense kroppen i fysisk forstand, men spesielt for åndelig heving.

Yogini Ekadashi - Ekadashi i den mørke delen av måneden Ashadha - 15. juni. Denne Ekadashi frigjør mennesker fra alle synder i den materielle verden og gir frigjøring for overgangen til den åndelige verden, er den viktigste av alle de hellige dager med faste i alle hinduistiske religioner. Å faste på Yogini Ekadashi er veldig kraftig og lykkebringende. En som faste på denne spesielle Ekadashi vil bli frigjort fra reaksjonene fra alle tidligere synder. Fortjenesten oppnådd ved å observere Yogini Ekadashi er sammenlignbar med den som oppnås fra en pilegrimsreise under en sol- eller måneformørkelse til det hellige stedet Kurukshetra.

For å observere Ekadashi, anbefales det å gi fullstendig opp mat og drikke. Hvis slik faste ikke er mulig, bør du avstå fra å spise korn og belgfrukter, spinat, honning, aubergine og havsalt. Men bordsalt er akseptabelt. Det anbefales å spise bare en gang om dagen, på nakta, som kveldsmåltidet heter. Du kan spise frukt, vann, melkeprodukter, sukker og andre grønnsaker enn rødbeter. Du kan ikke spise sopp. Bronseretter blir ikke lagt på bordet på Ekadashi-dager. Bedre å avstå fra å spise i andres hus.

For å oppnå åndelig godhet under faste, bør man gi opp søvn på dagtid, barbering og gni med olje. Du kan ikke kommunisere med berusede, vaskerier og vevere.

En som ikke kan faste på grunn av sykdom eller alderdom, kan lese og høre om betydningen av Ekadashi. Du kan donere noe spesielt til en åndelig person.

Anbefalt: