Hvordan Visakha Bucha Skal Feires I Thailand

Hvordan Visakha Bucha Skal Feires I Thailand
Hvordan Visakha Bucha Skal Feires I Thailand
Anonim

Visakha Bucha i Thailand er som både jul og påske for kristne. Hvert år feires denne høytiden i stor skala og med en spesiell gledelig stemning, fordi dette er Buddhas dag - hoveddagen for buddhister.

Hvordan Visakha Bucha skal feires i Thailand
Hvordan Visakha Bucha skal feires i Thailand

Visakha Bucha (Buddha Day) er den viktigste buddhistiske høytiden. Denne høytiden forente fødsel, opplysning og avgang til Buddhas nirvana. Derfor, for thailendere, hvis viktigste religion er buddhisme, er denne dagen så viktig.

Visakha Bucha feires den femtende dagen i den sjette måneden. Hver gang denne datoen er annerledes, faller denne dagen i fjerde juni i 2012, men hendelsene vil vare til den tiende (nøyaktig 2600 år har gått siden Buddhas opplysning, så ferien blir mer luksuriøs).

Thailand er dekorert med vakre ballonger, religiøse flagg, papirlykter, fargerike blomster og mange andre dekorasjoner. Veldig tidlig på morgenen begynner folk fra landsbygda og landsbyene å tilberede festmåltider for munkene. Ved daggry tar folk maten til tempelet.

Religiøse seremonier og ritualer er av største betydning i denne høytiden, så innbyggerne forblir i templene. Der tilbringer folk nesten hele dagen, deltar i festlige arrangementer, mediterer, lytter til og studerer prekener og utfører forskjellige ritualer.

Om kvelden avholdes en lysprosessjon - hovedarrangementet. Beboere går rundt hovedtempelet tre ganger, i løpet av denne prosesjonen ber de og hører på prekener. Hver deltaker har blomster, tre tente røkelsespinner og et vanlig lys i hånden. Disse tre tingene symboliserer de viktigste helligdommene: Buddha, hans tilhengere og Buddhas lære.

Den mest høytidelige og pretensiøse stearinlysseremonien holdes i provinsen Nakhon Pathom (i Putta Monton-tempelet), hvor det er en statue av Walking Buddha. Noen fra kongefamilien vil lede prosesjonen.

På denne ferien er fysisk arbeid forbudt (rengjøring av huset, reparasjon, oppdrett, hagearbeid og mye mer). Det er også forbudt å drikke alkohol, noen barer er stengt på Visakha Bucha.

Anbefalt: