Hvilken Dato Er Påske I I Russland

Hvilken Dato Er Påske I I Russland
Hvilken Dato Er Påske I I Russland

Video: Hvilken Dato Er Påske I I Russland

Video: Hvilken Dato Er Påske I I Russland
Video: Запёк целую ногу СТРАУСА ВЕСОМ 15 кг в печи 2024, Kan
Anonim

Som du vet er påske den høytiden. som innbyggerne i landet vårt feirer årlig. Datoen for den kommende påsken kan enkelt beregnes ved hjelp av en tabell, eller du kan bare beregne den på en enkel måte.

Påske 2019
Påske 2019

Den hellige høytiden med fargede egg, smakfulle og duftende påskekaker, gule kyllinger og kaniner, som både barn og voksne gleder seg til i landet, kalles påske. Dette er kanskje den mest gledelige religiøse høytiden i året. Det var på dette tidspunktet det viktigste miraklet skjedde - den store martyren Jesus Kristus ble oppreist. På påskedager nevner alle dette og gratulerer hverandre med uttrykket: "Kristus er oppstanden!" og mottok svaret på det: "Sannelig, han er oppstanden!"

For å beregne påskedagen brukes en kompleks astrologisk kalender eller påsketabeller, den såkalte påsken. Det skjedde slik at påsken aldri har en spesifikk dato, fordi den nødvendigvis feires på søndag. Selve navnet på ukedagen taler for seg selv: - oppstandelsesdagen, i dette tilfellet Jesus Kristus.

En slik søndag velges basert på den første fullmåne etter vårjevndøgn, som faller 21. mars. I år, i sammenligning med den forrige, har påsken blitt flyttet med så mye som tre uker fremover og faller 28. april 2019. Dette gjelder forresten bare ortodokse påske. Disse datoene for katolikker og ortodokse vil sammenfalle først i 2025.

På dagen for feiringen av påsken venter alle spent på nedstigningen av den hellige ilden i Jerusalem, og fra skjærtorsdag baker de duftende påskekaker og maler egg på forskjellige måter. I noen regioner i Russland vandrer barn i naboene, feirer Kristus og mottar priser for gratulasjoner i form av søtsaker, egg og til og med penger. Siden eldgamle tider har påske vært og er en familieferie, som feires i kretsen av slektninger og venner.

Anbefalt: