Hva Er Amerikanske Helligdager?

Innholdsfortegnelse:

Hva Er Amerikanske Helligdager?
Hva Er Amerikanske Helligdager?

Video: Hva Er Amerikanske Helligdager?

Video: Hva Er Amerikanske Helligdager?
Video: Amerikansk mamma vs russisk mor! Hver mamma er sånn! Den skumle læreren jobber som dobbeltagent! 2024, Mars
Anonim

Ferier har alltid okkupert et spesielt sted i det kulturelle livet til enhver nasjon. Ved hva og hvordan de feirer i landet, kan man forstå hva innbyggerne verdsetter og respekterer. Tross alt forsvinner noen høytider sammen med den tiden som fødte dem, mens andres tradisjoner er nøye bevart i århundrer og videreført til nye generasjoner.

Hva er amerikanske helligdager?
Hva er amerikanske helligdager?

De forente stater er en syende gryte av nasjoner og folk. Og hver av dem prøver å bevare sin identitet. Og den enkleste måten å gjøre dette på er gjennom ferietradisjoner. Men likevel, selv om det er en broket land, er det et enkelt land med vanlige lover og historie. Og historiske hendelser som er spesielt viktige for landet æres stolt av alle amerikanere.

Landets historie som høytid

Disse høytidene er helligdager og blir derfor offisielt erklært som fridager. Martin Luther Kings bursdag feires den tredje mandagen i januar. Det var han som aktivt og vellykket kjempet for like rettigheter for alle amerikanske borgere på 50-60-tallet av det 20. århundre.

Den tredje mandagen i februar er fødselsdagen til George Washington, den første amerikanske presidenten. Og den andre mandagen i oktober huskes Christopher Columbus, som Amerika skylder oppdagelsen.

4. juli - Uavhengighetsdagen - en av de mest kjære i hjertet av en amerikansk høytid. På denne dagen ble uavhengighetserklæringen til de amerikanske koloniene fra Storbritannia utropt, og den regnes som bursdagen til USA som en stat.

Høsttakkefest markerer tiden da de første bosetterne sammen med urbefolkningen - indianerne - arrangerte feiringer i anledning støtfangeren. Det feires den fjerde torsdagen i november. Denne dagen er det vanlig å takke for alt det gode som har skjedd i livet på et år.

Tradisjonelle Thanksgiving-retter er kalkun og gresskarpai, akkurat som den aller første høytidsmiddagen.

Sammen med hele verden

I tillegg til rent amerikanske høytider ignorerer ikke USA tradisjonene som er populære over hele verden. Nyttår feires 1. januar, og jul er 25. desember. Og noen av høytidene som er populære i Amerika har blitt populære over hele verden. Dette er Valentinsdag (14. februar) og Halloween (31. oktober).

Som i mange land i verden feires både morsdag og farsdag i USA. Mødre blir hedret den andre søndagen i mai, og pappaene den tredje søndagen i juni.

Tradisjonelt er det på morsdagen festet en nellike til klærne. En rød eller rosa nellike bæres til ære for mødre som fremdeles lever, og en hvit nellike er festet hvis moren ikke lenger lever.

Festligheter

Siden hver amerikaner er litt og representerer en annen nasjonalitet, er tradisjonelle høytider av forskjellige nasjonaliteter også utbredt i Amerika. Så i mars kan du delta i paraden til ære for St. Patrick, som i Irland, eller i oktober, komme til ølfestivalen, som i Tyskland.

Anbefalt: