Når Er Ungdomsdagen

Innholdsfortegnelse:

Når Er Ungdomsdagen
Når Er Ungdomsdagen

Video: Når Er Ungdomsdagen

Video: Når Er Ungdomsdagen
Video: Komikere gjetter hvilke partier politikerene tilhører - Ta valget 2021 2024, Kan
Anonim

Ungdomsdagen er en årlig nasjonal russisk høytid og feires 27. juni. Opprinnelig ble den feiret den siste søndagen i juni, og i noen byer har denne tradisjonen blitt bevart den dag i dag, til tross for presidentdekretet om å utsette datoen.

Når er ungdomsdagen
Når er ungdomsdagen

feriens historie

Feriens historie begynte for over femti år siden. For første gang ble ungdomsdagen holdt tilbake i 1958. Dessuten ble etableringen offisielt bekreftet noen måneder før det i det tilsvarende dekretet fra Sovjetunionens regjering. På den tiden ble ungdomsdagen feiret årlig hver siste søndag i juni.

Etter Sovjetunionens sammenbrudd endret situasjonen seg noe. Presidenten for den russiske føderasjonen Boris Jeltsin utstedte en offisiell ordre der hele befolkningen nå skulle feire ungdomsdagen 27. juni.

Den yngre generasjonen er fremtiden til ethvert land. Derfor prøver regjeringen på alle måter å vise støtte til personer i myndig alder. For øyeblikket har mulighetene til unge mennesker og omfanget av garantier fra staten blitt betydelig utvidet. I mange utdanningsinstitusjoner begynte det å bli arrangert spesielle intervjuer der arbeidsgivere, selv under studiene, velger de mest talentfulle studentene for videre ansettelse. Denne hendelsen gjennomføres med sikte på å bekjempe arbeidsledighet.

Unge familier blir ikke ignorert av regjeringen. Staten gir betydelig bistand til å kjøpe bolig, forbedre boligforholdene og støtte morskapet.

Funksjoner av ferien

Ungdomsdagen er en nasjonal høytid og skal feires i alle russiske byer. Denne hendelsen ledsages ikke bare av massefester, konserter og andre sosiale arrangementer, men dekkes også tradisjonelt i en rekke medier. Publiserte intervjuer med administrasjonssjefer blir generelt sett på som en slags rapporter som publikum bør være kjent med.

Det er stabile problemer blant den yngre generasjonen gjennom alle tider: røyking, alkoholisme, narkotikamisbruk og arbeidsledighet. Ungdomsdagen ble på en måte opprettet for å løse disse og andre problemer. For eksempel setter et presidentdekret en viss ramme for å feire denne dagen. Blant dem den obligatoriske tilstedeværelsen av sportsbegivenheter i underholdningsprogrammet, som holdes med sikte på å introdusere unge mennesker til en sunn livsstil.

Svært ofte på ungdomsdagen holdes spesielle aksjoner mot narkotikamisbruk, røyking eller alkoholisme. Slike arrangementer er vanligvis organisert av ungdomsorganisasjoner og sosiale bevegelser.

Det er bemerkelsesverdig at 27. juni feires ungdomsdagen i Sør-Ossetia, og Hviterussland og Ukraina feirer den den siste søndagen i juni. Lignende høytider er til stede i kulturen i mange land. 19. mai feires ungdomsdagen i Tyrkia 4. mai - i Kina, 16. juni i Sør-Afrika.

Anbefalt: