Hvordan Ungdomsdagen Feires I Forskjellige Land

Hvordan Ungdomsdagen Feires I Forskjellige Land
Hvordan Ungdomsdagen Feires I Forskjellige Land

Video: Hvordan Ungdomsdagen Feires I Forskjellige Land

Video: Hvordan Ungdomsdagen Feires I Forskjellige Land
Video: Fn - Forente Nasjoner 2024, Kan
Anonim

Ungdomsdagen i Russland feires 27. mai, den endret den sovjetiske flytedato - den siste søndagen i juni. Ikke bare Russland har stått atskilt fra den internasjonale ungdomsdagen (12. august) ved sin egen anledning for å snakke om ungdommens saker. I Aserbajdsjan feires den 2. februar, i Ukraina og Hviterussland - 30. juni, i Kina - 4. mai osv.

Ungdomsdagen er en anledning ikke bare for en ferie, men også for å snakke om problemer
Ungdomsdagen er en anledning ikke bare for en ferie, men også for å snakke om problemer

I alle land holdes ferien med en spesiell smak. For eksempel i Tyrkia kalles det til og med offisielt Day of Youth and Sports. På denne dagen arrangeres det hovedsakelig konkurranser, demonstrasjonsflyshow, maratonløp og speidermøter. Selv om høytiden offisielt er politisk motivert og forherliger minnet om landets første president, Kemal Ataturk, er det for de fleste innbyggere en grunn til å glede seg over styrken og skjønnheten til deres folks sønner og døtre. Og hva med parader og obligatoriske patriotiske sanger? Hvem er spesielt imponert over dette på en god dag i mai?

I Aserbajdsjan er det lagt vekt på deltakelse av en ny generasjon i utviklingen av nasjonal og klassisk musikk, litteratur, kunst, og de mest verdige representanter for ungdom tildeles presidentpriser.

I Sør-Afrika kan ungdomsdagen kalles en høytid med tårer i øynene. Selv om det ble lagt til på listen over helligdager for den glade anledningen til det generelle ikke-rasemessige valget i april 1994, husker folket i landet 16. juni ofrene for den rasistiske masseskytingen i 1976. Det var med denne hendelsen at ødeleggelsen av apartheid begynte i landet.

I Kina kommer unge mennesker stort sett til samlinger på egen ferie, mens voksne holder samlinger for å markere jubileet for 4. mai-satsen. Våren 1919 lanserte den unge kinesiske intelligentsiaen, imponert over den sosialistiske revolusjonen i oktober i Russland og fornærmet av beslutningen fra Versailles-konferansen om å overføre Shandong-provinsen til Japan, en folkefrigjøringsbevegelse. Snart sluttet flertallet av landets befolkning seg til de unge patriotene, som ikke likte dominansen til utlendinger og reaksjonærer i den offisielle og uoffisielle regjeringen. Bare to år senere dukket det kinesiske kommunistpartiet opp. Så høytiden 4. mai understreker spesielt at kommunistene ikke kan gå uten ungdom.

I Zambia faller ferien 12. mars. Dette er en veldig viktig ferie for landet, fordi en betydelig andel av befolkningen i Zambia er ung, men i stedet for store muligheter for utvikling har unge menn og kvinner ofte bare en vei - til bunns i samfunnet. Arbeidsledighet og alle slags sosiale laster fører til aktiv marginalisering av zambisk ungdom. Så den 12. mars prøver regjeringen å vise at den hjelper den nye generasjonen med å løse ulike problemer. Obligatoriske arrangementer denne dagen er vedtakelse av spesielle lover til støtte for ungdomspolitikken og gjennomføring av gatemarsjer. Av de festlige begivenhetene har unge zambianere bare sport og treplanting.

I vårt land holdes ungdomsdagen hovedsakelig som en serie med konserter og festligheter, og siden dagen ofte faller på hverdager, flyttes begivenhetene til neste helg. Selv om både politikere og sosiale aktivister nylig har prøvd å bruke det "danske" påskuddet til positive formål. Programmer varierer fra by til by. For eksempel blir det i sommer holdt en gatemotefestival i Dneprodzerzhinsk, de vil velge de mest uvanlige representantene for ungdomssubkulturer. Og i Izhevsk organiserer de et maraton av bruder, en parade av barnevogner og en handling for å popularisere kontrakts militærtjeneste i hæren. Men i Novosibirsk faller de fleste av ungdomsdagens begivenheter sammen med bydagen. Imidlertid bør anledningens helter ikke bli fornærmet, fordi unge mennesker for det meste kommer for å feire navnedagen til hovedstaden i regionen, og selve byen kan kalles et symbol på det unge Sibir.

Anbefalt: