Som Bulgariens Dag Feires

Som Bulgariens Dag Feires
Som Bulgariens Dag Feires

Video: Som Bulgariens Dag Feires

Video: Som Bulgariens Dag Feires
Video: Geschichte des ersten ländlichen Tschitalischte-Kulturhauses in Bulgarien, Smyadovo gemeinde 2024, April
Anonim

I september feirer bulgarere dagen for forening av landet deres. Til tross for at denne høytiden ikke er utbredt, hyller folket i Bulgaria de menneskene som fikk denne viktige hendelsen til å skje.

Som Bulgariens dag feires
Som Bulgariens dag feires

Dagen for forening av Bulgaria feires i landet 6. september. Hvis ikke ferien faller på en fridag, regnes den som en arbeidsdag. Landets ledelse gratulerer likevel innbyggerne med en så viktig begivenhet og minner dem om den heroiske gjerningen som gjorde det mulig å forene Bulgaria.

Siden 1878, i henhold til Berlin-traktaten, var Bulgaria delt inn i tre deler: regionen Makedonia, den autonome regionen Øst-Rumelia med sentrum i Plovdiv og fyrstedømmet Bulgaria med sentrum i Sofia. I 1885 startet et opprør i Rumelia under press fra de populære massene, noe som førte til overføring av ledelse til den provisoriske regjeringen. Og så annekterte den bulgarske prinsen Alexander I Øst-Rumelia til sitt fyrstedømme, til tross for at dette forårsaket misnøye i Europa og deretter kostet ham kronen. Ved denne handlingen tjente Alexander I fra Bulgaria sitt folks kjærlighet og respekt. Og den dag i dag snakker bulgarere om ham med varme og husker alltid på dagen for landets forening.

Til tross for at denne høytiden ikke feires i stor skala, holdes temahendelser dedikert til forening av landet nødvendigvis i Bulgaria. I den sørlige byen Plovdiv, det viktigste feiringsstedet, avholdes begravelsestjenester i St. Atanasius-kirken til minne om heltene til denne hendelsen. Etter det går en casting-prosesjon til hovedtorget for å gjengi de historiske øyeblikkene av ferien der.

Innbyggere i Bulgaria får gratulasjoner fra landets tjenestemenn, representanter for nasjonale medier, og selvfølgelig fra venner og bekjente. I skoler og andre utdanningsinstitusjoner organiseres temakvelder der historiske hendelser før foreningen diskuteres og nasjonale filmer vises.

Anbefalt: