Hvordan Vi Hviler 8. Mars Og 23. Februar I

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Vi Hviler 8. Mars Og 23. Februar I
Hvordan Vi Hviler 8. Mars Og 23. Februar I

Video: Hvordan Vi Hviler 8. Mars Og 23. Februar I

Video: Hvordan Vi Hviler 8. Mars Og 23. Februar I
Video: COMMENT BOYCOTTÉ LE PAGNE DU 8 MARS 2021 ? 2024, April
Anonim

I februar og mars vil russere ha en tre-dagers "mikroferie" for å feire Defender of the Fatherland Day, samt den internasjonale kvinnedagen. Det er mulig at 2015 blir et "farvel" år for disse høytidene: Stedsdumaens varamedlemmer foreslår å gjøre 23. februar og 8. mars til vanlige arbeidsdager.

Hvordan vi hviler 8. mars og 23. februar i 2015
Hvordan vi hviler 8. mars og 23. februar i 2015

Hvordan vi hviler 23. februar

I 2015 faller 23. februar på en mandag. Derfor vil feiringen av Fædrelandsdagens forsvarere holdes "strengt i henhold til tidsplanen": ingen overføringer av fridager er gitt. Derfor vil de fleste innbyggere i landet hvile tre dager på rad: 21. og 22. februar (lørdag og søndag) pluss en tilstøtende helligdag, etterfulgt av en fire-dagers arbeidsuke. De som jobber eller studerer på "seks-dagers" hviler bare 22. og 23. februar.

Den siste arbeidsdagen i uken før ferien (fredag 20. februar) er imidlertid ikke en forkortet arbeidsdag. En dag før ferien, når arbeidstiden reduseres med en time, regnes bare som dagen før den betydningsfulle datoen, og i dette tilfellet er det søndag, en fridag.

image
image

Hvordan vi hviler 8. mars

Den internasjonale kvinnedagen 8. mars i år feires på søndag. I dette tilfellet, i samsvar med russisk lov, blir fridagen utsatt til neste dag, mandag.

Dermed vil vi også hvile i tre dager 8. mars til 9. mars 2015.

Noen er forvirret av det faktum at utsettelsen av fridagen fra 8. mars til 9. mars ikke kom frem i regjeringsdekretet "Om utsettelse av helger i 2015". Det er egentlig bare to overføringer merket: den første lørdagen og søndagen i januar ble 3. og 4. nummer flyttet til henholdsvis 9. januar og 4. mai. Saken er at hvis en høytidsdato faller på en helg, så er overføringen av en ekstra hviledag til den første arbeidsdagen etter ferien stavet i arbeidskoden i Den russiske føderasjonen. Derfor blir slike overføringer gjort automatisk, uten spesielle dekret.

image
image

Vil februar- og marsferien bli kansellert?

Sommeren 2015 vil Statsdumaen vurdere et lovforslag som er innført av varamedlemmer fra Liberal Democratic Party. Vladimir Zhirinovsky og hans tilhengere foreslår å gjøre flertallet av høytider som arbeidsdager. I følge lovforslaget skal bare 1. og 2. januar - nyttårsferie, jul 7. januar og Seiersdagen 9. mai - forbli en landsdekkende helg. Lange nyttårsferier, 23. februar, 8. mars, 1. mai, samt Russland-dagen 12. juni og National Unity Day 4. november, foreslår varamedlemmene å gjøre vanlige arbeidsdager.

Som kompensasjon foreslår varamedlemmene å gi russerne rett til ytterligere ti dager betalt ferie.

LDPR-representanter begrunner forslaget med at det vil være lettere for innbyggerne å planlegge ferietiden, i tillegg vil de kunne bestemme hvilken høytid de vil feire - og når.

Dette er ikke første gang parlamentsmedlemmer fra LDAR prøver å endre radikalt i helger og høytider, men det er foreløpig ikke kjent om deres forslag vil bli akseptert denne gangen. Uansett hviler vi 8. mars og 23. februar i 2015 i henhold til de vanlige reglene.

Anbefalt: