Hva Du Skal Gi En Fotograf

Innholdsfortegnelse:

Hva Du Skal Gi En Fotograf
Hva Du Skal Gi En Fotograf

Video: Hva Du Skal Gi En Fotograf

Video: Hva Du Skal Gi En Fotograf
Video: Питер Линдберг I Фотограф, влюблённый в модель 📸 КУЛЬТОВЫЕ ФОТОГРАФЫ 2024, Kan
Anonim

Fotografen har et spesielt syn på verden. Der andre bare ser et bilde, merker han skuespill, komposisjon, sjangerbakgrunn. Og jo mer han er lidenskapelig opptatt av arbeidet sitt, jo mer trenger han ting, og eksistensen som mange ikke en gang vet. Hvis du ikke vet hva du skal gi en fotograf, er det noen ideer.

Hva du skal gi en fotograf
Hva du skal gi en fotograf

Linsekopp

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For å behage en slik person med en gave, må du i det minste vite hvilket merke enheten hans er. Hvis du gir en fotograf en kopp eller et termokrus i form av et Nikon-objektiv, og han skyter med Canon, vil det i det minste føre til forvirring. Det er sant at merkevarene selv ikke er engasjert i produksjon av slike suvenirprodukter, så merkenavnene er vanligvis forvrengt: i stedet for Canon - Caniam, i stedet for Nikon - Niсan.

Fototilbehør

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Spør hva han skyter: merke, modell av "kadaver", linser. Basert på dette kan du planlegge kjøp av tilbehør til enheten hans. For et objektiv (du må vite diameteren på tråden under hetten), vil makroringer, UV-filtre, polariserende og skyggeleggende briller komme til nytte. For selve kameraet - en fjernkontroll, et stativ, et panoramahode. Før du kjøper sistnevnte, er det bedre å konsultere fagfolk.

Rengjøringssett for kamera

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Å rengjøre sensoren og linsene for støv er en kostbar prosedyre, så mange fotografer vil etter hvert lære å rengjøre kameraet alene. Hvis du gir vennen din et sett med spesiell væske, servietter, en pumpe eller en boks med trykkluft, vil han definitivt ikke bli skuffet.

Kamerakake

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Moderne konditorer spiste hunden mens de laget temakaker i form av forskjellige gjenstander: håndvesker, baller og selvfølgelig kameraer. Bestill en mastikakake i form av et kamera din venn bruker eller informasjonskapsler i form av et linsedeksel.

Pynt

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Anheng med linser laget av linser, vakre setninger om en fotomodell, anheng i form av vintage kameraer, filmer og til og med mansjettknapper - alt dette kan kjøpes i nettbutikker uten problemer.

Elektronikk

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En person som ikke er veldig kjent med profesjonell fotograferingsverden, kan ikke forestille seg hvor mye plass "rå" filer (såkalte RAW-bilder) tar. Derfor vil den presenterte eksterne harddisken for 1 terabyte føre til en storm av glede hos enhver fotograf. Hvis du ikke har penger til en slik gave, velger du et 32 GB SD-kort, en 64 GB flash-stasjon og så videre.

Bøker om fotografering

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

De generelt anerkjente ledende figurene i fotograferingsverdenen er A. Eugen Herregel, Ortega y Gasset, Sergey Daniel, Lydia Dyko, Alexander Lapin, Rudolf Arnheim, Sergey Eisenstein, John Berger, Walter Benjamin, Elena Petrovskaya, Marshall McLuhan, Nina Sosna, Sergey Lishaevna, Sergey Lishaevna Paul Virilio, Jeff Wall, Wolfgang Tillmans, Sidney Sherman, Vic Muniz. Disse menneskene er ikke alle forbundet med å ta bilder, men bøkene deres vil lære deg hvordan du stiller inn lyset riktig, hva er det grunnleggende om fotokomposisjon, fargevisning, etc. Presentere en eller flere bøker av disse forfatterne til en kjent fotograf, profesjonalitet vil vokse.

Anbefalt: