Hvordan Feire Morsdagen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Feire Morsdagen
Hvordan Feire Morsdagen

Video: Hvordan Feire Morsdagen

Video: Hvordan Feire Morsdagen
Video: HOW TO MAKE A UNICORN CAKE - NERDY NUMMIES 2024, Kan
Anonim

Morsdagen feires i forskjellige land med spesiell hjertelighet. Det er tradisjoner med denne høytiden, ifølge hvilke det er vanlig at mødre gir blomster og gaver. I Australia er klær også dekorert på en spesiell måte denne dagen.

Morsdag er en av de hjerteligste høytidene
Morsdag er en av de hjerteligste høytidene

Denne ferien har dukket opp i Russland relativt nylig, så tradisjonene med å holde på er fortsatt bare under utvikling. Men i andre land, hvor det er en langvarig feiring, er det ritualer og innslag som må utføres denne dagen.

Hvordan feires morsdagen i forskjellige land?

Grunnleggerne av ferien regnes som britene, som lenge har hatt en tradisjon for å komme hjem til moren en fast søndag, uansett hvor langt de er borte fra henne. Senere ble skikken med "mors søndag" populær i Virginia og deretter i hele Amerika. Siden begynnelsen av 1900-tallet har den allerede blitt feiret i alle sine stater den andre søndagen i mai.

I Australia er denne ferien lik den statlige og holdes med spesiell glede og høytid. Dagen som ble valgt for ham er den samme som i USA - den andre søndagen i mai. På morsdagen i Australia forbereder barn gaver til mødrene sine. Klær på denne ferien er dekorert på en spesiell måte: en nellikblomst. Den hvite fargen på knoppen betyr at foreldrene er blant de døde, flerfargede - at moren lever og har det bra.

I Brasil, hvor store familier er vanlige, feires morsdagen i stor skala. For første gang ble denne høytiden holdt av en kristen forening, og siden 1932 har den blitt en offisiell dato. For denne feiringen kunngjøres salg av varer med betydelige rabatter i kjøpesentre, slik at alle kan glede moren sin med en gave. På skolene forbereder barn sammen med lærerne postkort og høytidsforestillinger.

I Kina og Japan er det vanlig å gi blomster til mødre denne dagen og tilbringe mest mulig tid med dem. Det anses å være obligatorisk å hjelpe foreldrene dine med husarbeid, i hagen og grønnsakshagen. I disse landene, i mange byer, er det vanlig å dekke et bord hjemme og unne alle kokte delikatesser.

Hvordan feires høytiden i Russland?

Siden 1998 har denne høytiden kommet inn i livet til de slaviske og andre folk som bor på territoriet til unionstatene. Denne dagen er det vanlig å gratulere mødre, bestemødre og alle kvinnene som oppdro og tok vare på barn med ikke mindre kjærlighet. Spesiell oppmerksomhet er gitt til gravide som forventende mødre. Denne dagen er det vanlig at alle mødre gir blomster og gaver.

Hvert år blir denne høytiden mer og mer populær: varer og postkort har dukket opp i handelsnettverket, ment å bli presentert spesielt for denne feiringen. På skolene forbereder barn hjemmelagde gaver, voksne kjøper mer alvorlige ting. Det er ingen tvil om at de kommende årene vil morsdagen bli en av de viktigste datoene for russerne.

Anbefalt: