Hvordan Vil Mashiyat Gå

Hvordan Vil Mashiyat Gå
Hvordan Vil Mashiyat Gå

Video: Hvordan Vil Mashiyat Gå

Video: Hvordan Vil Mashiyat Gå
Video: Hvordan vil det gå med villaksen i fremtidens klima? 2024, April
Anonim

27. september feirer alle medlemmer av bahá'í-samfunnene Mayshiyat. Denne dagen åpner en måned med et lignende navn, som betyr "vilje" på arabisk. For alle tilhengere av bahá'isme er denne religiøse høytiden ekstremt viktig.

Hvordan vil Mashiyat gå
Hvordan vil Mashiyat gå

For tiden har bahá'í-troen, som har sin opprinnelse i Iran, mer enn fem millioner tilhengere over hele verden. Dens tilhengere er blant representanter for forskjellige land, folk, stammer. Bahá'í-skriftene er oversatt til nesten flere hundre språk. Så det kan hevdes at Mayshiyat feires, kan man si, overalt. Så i september 20012 arrangeres ferien i 188 land.

Siden doktrinen i seg selv forutsetter menneskehetens enhet, alle religioner, Gud selv, og dessuten bekjennes det av mennesker med forskjellige nasjonaliteter, Maishiyat holdes litt annerledes overalt. Medlemmer av lokalsamfunnene i mange land tar med seg sine kulturelle tradisjoner i løpet av ferien, dette oppfordres bare, nasjonal musikk spilles under feiringen.

Likevel er det også en ganske stiv satt rekkefølge. Hver 27. september ber de troende om morgenen sammen med stipendiater i samfunnet. De leser Skriftene høyt, retter hjertet mot Skaperen og oppnår en atmosfære av åndelig enhet. Etter dette begynner den offisielle delen, den såkalte administrative delen.

Lederen for den åndelige forsamlingen forteller de tilstedeværende om avgjørelsene som er tatt på grunnlag av de troendes appeller. Så rapporterer kasserer om samfunnets økonomiske forhold. Alle medlemmene, inkludert barn og unge som er her, diskuterer tilstanden og ulike presserende spørsmål, utveksler meninger, tilbyr det de ser passende, diskuterer de siste nyhetene. Dermed blir ferien en slags kobling som forbinder lokalsamfunn med hele det Baha'i administrative systemet som helhet.

Avslutningsvis dekker de et festlig bord, alle setter seg ned for godbiter, danser, lytter til forestillingene til skuespillere og sangere, og har det gøy. Men samtidig glemmer de ikke å fortelle lærerike historier som løfter sjelen under handlingen. Dermed testamenterte læreren av troen, Bahá'u'lláh.

Anbefalt: