Hvordan Bestemme Datoen For Påsken

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bestemme Datoen For Påsken
Hvordan Bestemme Datoen For Påsken

Video: Hvordan Bestemme Datoen For Påsken

Video: Hvordan Bestemme Datoen For Påsken
Video: Как сделать шлицы на токарном станке. 2024, April
Anonim

Påske regnes som en av de største og mest ærverdige ortodokse høytidene. Ferien henger sammen med hendelsen i det gamle testamentet om frigjøring av jøder fra egyptisk slaveri. Da dødsengelen, som drepte spedbarn til egypterne, passerte dørene til jødiske familier merket med blodet fra påsken. Siden den gang begynte påsken å markere overgangen fra død til liv. I moderne forstand er påsken dagen for Guds sønnes oppstandelse fra de døde. Og selv om den er viet til en bestemt begivenhet som skjedde på en bestemt dag, feires påsken hvert år på forskjellige datoer, men alltid på søndag. Bispedømmet har til og med sin egen metode for å bestemme datoen for påsken hvert år.

Hvordan bestemme datoen for påsken
Hvordan bestemme datoen for påsken

Nødvendig

  • -månekalender;
  • -vanlig kalender;
  • -papir;
  • -penn.

Bruksanvisning

Trinn 1

Forberedelsene til feiringen av påsken begynner med lang tid i forveien. Det er innledet av tilgivelsessøndag og storfaste. Selve høytiden kalles Kristi lyse oppstandelse. Betydningen av denne høytiden for kristne over hele verden er at Kristus ved sin oppstandelse gjorde kroppens fysiske død til en fortsettelse av livet. Når en person etter døden dukker opp for Gud, og et nytt liv begynner for ham. I dette tilfellet er alt hemmelig, til og med dagen det skal feires. Tabellene for beregning av påske ble først oppfunnet i det 2. århundre e. Kr. Men de var ikke nøyaktige, siden påsken er en mobil høytid. Og han beveger seg i samsvar med månekalenderen. Og allerede i 280 e. Kr. det ble bestemt at påsken aldri kunne være tidligere enn vårjevndøgn. Derfor er det vanlig å vurdere datoen fra ham.

Til å begynne med tar vi en vanlig kalender og bruker den til å se etter dagen for vårjevndøgn. Dette er navnet på en dag der lengden på dagen og lengden på natten er to identiske tidsperioder. Som regel kalles dagen for vårjevndøgn 21. eller 22. mars.

Steg 2

Deretter blir nærmeste fullmånedag bestemt, som følger vårjevndøgnedagen.

Trinn 3

Påskedag vil alltid være den 7. dagen i uken etter fullmånedagen. Så det viser seg at påsken faller oftest den første uken i april. Forskere har beregnet og laget en prognose for den siste påsken, som kan være og kaller datoen 25. april. På denne dagen vil vi feire Herrens oppstandelse først i 2038.

Trinn 4

Ortodoks og katolsk påske er litt forskjellige, så enten feires de samme dag, eller katolsk påske en uke tidligere. Dette skyldes det faktum at bare den ortodokse kirken feirer høytiden for Herrens oppstandelse i henhold til den gamle kalenderen. Og hele den vestlige verden gjør det på en ny måte. Og på grunn av denne forskjellen faller feiringen av påske sammen i den ortodokse og katolske verdenen bare noen få år.

Anbefalt: