Hvordan Feire Epifanie

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Feire Epifanie
Hvordan Feire Epifanie

Video: Hvordan Feire Epifanie

Video: Hvordan Feire Epifanie
Video: HOW TO MAKE A UNICORN CAKE - NERDY NUMMIES 2024, Kan
Anonim

19. januar i den ortodokse kalenderen er markert med en spesiell dato - dåpen til Jesus Kristus i Jordan-elven. Som apostlenes evangelier og vitnesbyrd sier, ventet folkemengder av jøder på Frelserens komme, og da Jesus kom inn i vannet, hørtes Guds røst fra himmelen og kunngjorde at dette var hans sønn, og Den hellige ånd steg ned på Jesu skulder - en vakker hvit due. Vannet i elven ble rent og renset mennesker fra ondskap og synd. Epifani eller opplysning - dette er også navnet på denne høytiden i ortodoksi, fordi det var på denne dagen folk lærte hvem deres frelser var, som kom for å gi dem glede og lys.

Hvordan feire Epifanie
Hvordan feire Epifanie

Bruksanvisning

Trinn 1

I Russland var det ikke vanlig å feire denne høytiden praktfullt, de arrangerte ikke støyende gøy og høytider. På Epifanie Eva gikk vi til kirken. Og på høytidsdagen, etter å ha vasket seg med velsignet epifanyvann eller badet om våren, tok de på seg lette, lette klær. Etter at vi hadde bedt, var det nødvendig å drikke et glass hellig vann på tom mage. Og først etter det begynte de å spise. Nå er det selvfølgelig ingen som overholder slike tradisjoner. Men likevel prøver sanne troende å feire denne høytiden.

Steg 2

Hvis du vil sette sammen et festbord hjemme, inviter dine nærmeste og kjæreste. Og nødvendigvis - faddere eller fadderbarn, fordi de er direkte knyttet til denne høytiden. Før du begynner på middag, kan du også gi dem en drink med hellig vann, og ønske hverandre helse og godhet. Sett et tent stearinlys på bordet slik at det flimrende lyset varmer opp sjelen din, og fyll den med glede og enhet.

Trinn 3

Tradisjonelt ble paier eller småkaker i form av duer eller kors bakt til familiemiddagen. Du kan bake mynter for lykke til i paier, bare nødvendigvis i henhold til antall personer ved festbordet, slik at ingen blir fornærmet. Dårlig bakverk skulle ikke serveres ved bordet - dette ble ansett som et dårlig varsel, og hvis noe ikke gikk bra, matet vertinnene de mislykkede rundstykkene til fugler og dyr.

Trinn 4

Hvis du vil presentere gaver til dine kjære eller faddere denne dagen, må du ta vare på dem på forhånd. Du kan dra på pilegrimsreise og ta med et lite mirakuløst ikon i gave. Presenter din fadder som en gave et nytt kors (for eksempel gull eller sølv i bytte mot den forrige vanlige), kjære vil være fornøyd med dekorative lys (du kan ikke gi kirkens, da dette er et dårlig tegn). En barnebibel på bilder vil være en god gave, og voksne kan få bønnebok, amuletter og aromatiske oljer, som kan kjøpes i kirkebutikken.

Anbefalt: