Hvordan Riga Operafestival Vil Finne Sted

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Riga Operafestival Vil Finne Sted
Hvordan Riga Operafestival Vil Finne Sted

Video: Hvordan Riga Operafestival Vil Finne Sted

Video: Hvordan Riga Operafestival Vil Finne Sted
Video: RĪGAS OPERAS FESTIVĀLA 2018 GALĀ KONCERTS | RIGA OPERA FESTIVAL GALA CONCERT 2024, Kan
Anonim

I 2012 finner den berømte Riga Opera Festival sted fra 5. til 17. juni. Etter tradisjon vil gjestene på ferien bli kjent med den originale sesongens premiere og nyte de mest spektakulære forestillingene de siste årene.

Hvordan Riga Operafestival vil finne sted
Hvordan Riga Operafestival vil finne sted

Bruksanvisning

Trinn 1

Den første operafestivalen i Riga fant sted i 1998. Siden den gang, i 14 år, har det vært en etterlengtet begivenhet i kulturlivet i hovedstaden i Latvia. Kjennere av denne sjangeren fra mange deler av Europa kommer for å bli kjent med forestillingene til den lettiske nasjonaloperaen. I 2012 vil publikum ikke bare se premierer, men også møter med berømte lettiske og utenlandske operautøvere. Arrangørene av festivalen inkluderte også uavhengige vokal- og musikalske forestillinger av fremtredende artister i programmet.

Steg 2

I følge informasjonen publisert på nettstedet til den internasjonale portalen Live Riga, vil seerne i perioden 5. til 17. juni se minst syv interessante forestillinger. Blant dem er The Nature of War, som forteller historien om en kriger og en spion som kommer inn i verden av spøkelser, mørke og lys. Denne operaen sendes på lettisk og japansk med engelske undertekster.

Trinn 3

I tillegg vil publikum møte to flotte verk av Pjotr Iljitsj Tsjaikovskij "Eugene Onegin" og "Mazepa" lest av henholdsvis den lettiske regissøren Andrei Zagars og den kroatiske regissøren Ozren Prokhic.

Trinn 4

Åpningen av festivalen vil være produksjonen av Barberen i Sevilla av den strålende unge filmregissøren Aik Karapetyan, som allerede i en alder av 29 hadde vunnet en rekke prestisjetunge filmpriser og bestemte seg for å presentere sitt innovative debutverk i operasjangeren. til publikum.

Trinn 5

Den opprinnelige premieren på den siste sesongen av den latviske nasjonaloperaen var "Lucia di Lammermoor" av Gaetano Donizetti, basert på romanen "Lammermoor Bride" av Walter Scott. Hoveddelene i den blir fremført av stjernene i den latviske operaen Marina Rebeka, Murat Karahan og den ukrainske sangeren Dmitry Popov.

Trinn 6

The Death of the Gods er den siste delen av syklusen av operaer av Richard Wagner, som fullfører tetralogien Ring of the Nibelungen. Hoveddelene i den skal fremføres av den svenske tenoren Lars Kleveman og den engelske solisten Katherine Foster. Hele operasyklusen forventes å bli vist for 200-årsjubileet for Wagners fødsel i 2013.

Trinn 7

Festivalen avsluttes med det polske Requiem av den berømte komponisten Krzysztof Penderecki, som har jobbet med dette stykket i over to tiår. Musikkstykket vil være tidsbestemt for å feire ofrene for utvisning.

Anbefalt: