Hva Er Nedleggelsen Av Svarga

Hva Er Nedleggelsen Av Svarga
Hva Er Nedleggelsen Av Svarga

Video: Hva Er Nedleggelsen Av Svarga

Video: Hva Er Nedleggelsen Av Svarga
Video: Om Marcello Haugen, fra NRK-dokumentaren "Veien til Svarga" 2024, April
Anonim

Den gamle slaviske høytiden, avslutningen av Svarga, eller Vyri, faller 14. september. På dette tidspunktet høstes avlingene allerede fra markene, og mens vinteren ennå ikke har kommet til sin rett, kommer ferien.

Hva er nedleggelsen av Svarga
Hva er nedleggelsen av Svarga

Vyri er det eldgamle navnet Paradise blant de østlige slaverne. I følge legender ble det antatt at himmelriket enten ligger bak skyene, eller et sted nær det varme havet, hvor været er varmt hele året. Fjerne forfedre trodde at sjelene til døde mennesker bodde i Vyriya. Fugler flyr hit, til den øvre verden, om høsten for å tilbringe vinteren. Derfor mente slaverne at det gjennom fuglene var mulig å formidle budskapet til sine kjære som hadde forlatt denne verden. I Vyria vokser et verdetre (vanligvis fungerer en eik eller bjørk i sin rolle), der fugler og de dødes sjeler bor sammen. Også i paradis for gode mennesker er det brønner med klart, kaldt vann, rundt hvilke blomster er duftende og epletrær vokser. Nøkkelen til all denne prakt holdes av svelen - det var denne kvikke fuglen som gudene betrode ham.

De fjerne slaviske forfedrene trodde at ved avslutningen av Svarga forlater gudinnen Zhiva jorden - personifiseringen av vår, ungdom, jordfruktbarhet, rik høst, ungdom og skjønnhet av natur og menneske. Hun er i live - en av de østlige slavernes favorittguder, og de arrangerte en luksuriøs utsendelse for henne slik at gudinnen med hell kunne komme til den øvre verden. Etter høsten takket folk absolutt den sjenerøse guddommen for gavene hans og ba dem om ikke å glemme å komme tilbake neste vår. Og etter 14. september kommer andre, mer alvorlige eiere - Winter og Frost - i deres besittelse. Fra denne dagen kan ikke forfedrenes ånder lenger gå på jorden.

Imidlertid varer denne tilstanden ikke for alltid. 25. mars begynner åpningen av Svarga-ferien. Alive vender tilbake til jorden - hun og hennes unge assistenter kan sees sveve i luften. Naturen og dyrene våkner fra vinteren, fuglene kommer tilbake. De dødes sjeler stiger også ned til bakken. For at Zhiva skulle komme tilbake så snart som mulig og våren kom, påkalte kvinnene gudinnen med spesielle sangsanger.

Anbefalt: