Hva Er Familie- Og Husferier

Innholdsfortegnelse:

Hva Er Familie- Og Husferier
Hva Er Familie- Og Husferier

Video: Hva Er Familie- Og Husferier

Video: Hva Er Familie- Og Husferier
Video: Animasjon Familie og samlivsformer 2024, April
Anonim

Ritualer og skikker, hvis opprinnelse ikke engang alltid er tydelig, følger en person ved hvert trinn, fra fødselsøyeblikket til døden. Rituelle handlinger følger både det personlige og sosiale livet til en person.

En av trinnene i bryllupsseremonien
En av trinnene i bryllupsseremonien

Tradisjoner omgir en person gjennom hele livet, selv om deres betydning og betydning noen ganger blir glemt eller til og med tapt. Seremoniene knyttet til fødsel, ekteskap, død kalles familieriter.

Hva er familietradisjoner og ritualer

Familiens husholdningsritualer Siden hedenskapens dager reflekterer høytiden hele familiens syklus, som inkluderer begravelser, bryllup og fødsler. Skilsmissesak var ikke i tradisjonen, derfor mottok de ikke den passende seremonielle registreringen.

Alle seremonier knyttet til familiebegivenheter hadde magiske egenskaper, hvis formål var å beskytte en person mot onde krefter og tiltrekke lykke.

Bryllupsseremonier

Den tradisjonelle tiden for å feire bryllup er om høsten, etter innhøstingen eller om vinteren etter Epiphany. Bryllupsseremonien og feiringen tok lang tid og besto av flere etapper. Opprettelsen av en ny familie ble sidestilt med en ny fødselssyklus.

Hvert trinn i bryllupssyklusen ble ledsaget av rituelle sanger som passer for øyeblikket. Hvert trinn hadde sin egen magiske betydning, inkludert tyveri av bruden og bryllupsgrusomheter.

Fødsel av et barn

Fødselsakramentet var virkelig et sakrament, og det ble antatt at jo mindre folket visste om begynnelsen av fødselen, desto lettere ville det være for kvinnen i fødsel å tåle fødselssmerter.

Imidlertid var involveringen av barnets far i fødselen preget av en rekke magiske handlinger som i hemmelighet eksisterte i Kuwada-koden.

En kvinne som hadde passert sin fødselsperiode, ble kalt til jordmor. På fødselstidspunktet ble alt i huset kastet åpent, bundet for å stimulere åpningen av fødselskanalen. Navlestrengen ble kuttet ved arbeidskraftens verktøy, i samsvar med ønsket fremtidig yrke til babyen.

Housewarming

Oppvarming i den russiske patriarkalske landsbyen var et ganske sjeldent fenomen, men det hadde sine egne tradisjoner for feiring.

Med kristendommens ankomst oppstod en tradisjon for å innvie nye boliger. Men fra hedenskapen forble det tilbud om gaver til husoppvarming, så vel som skikken å slippe en katt inn i huset (du kan også ha en svart hane).

Gamle tradisjoner i moderne familie- og husferier

En del av tradisjonene med å feire familie- og husferier falt i glemmeboken på grunn av endringen i den sosiale strukturen i samfunnet. Tradisjoner ble delvis forbudt av det sovjetiske regimet.

I det moderne liv har kategorien familie- og husferier flyttet til kategorien kalender, feiret i familiekretsen og mistet sin magiske betydning.

Men selv i moderne bryllupsseremonier er det elementer, hvis opprinnelse er vanskelig å forklare uten å kjenne historien til vårt eget folk.

Anbefalt: